Pokémon feberen har ramt Holbæk

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen

Millioner af mennesker verden over er ramt – det samme er mange holbækkere. Det de er ramt af er Pokémon-feberen.

Sommeren helt store dille hedder Pokémon GO og den har fået store og små til at bevæge sig ud i gadebilledet for at fange Pokémons, træne dem og kæmpe med dem.

Pokémon GO er et spil til smartphones, der kræver, at man bevæger sig rundt til fods for at finde og fange små figurer kaldet Pokémons. Undervejs kan man gøre ophold ved Pokéstops og samle effekter, der skal bruges senere, eller man kan gøre stop ved et Gym – eller træningscenter – hvor man så kan træne sine pokémons.

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen

Når man går rundt i Holbæk by, ser man børn, unge og voksne gå og kigge på mobiltelefonen konstant – eller større flokke af mennesker, som sidder i nærheden af skulpturer eller andre kunstværker, alt i mens de stirrer på mobiltelefonen.

Det er ikke fordi de er optaget af at sende SMS’er eller læse de seneste nyheder. Nej, de spiller alle Pokémon GO.

Sådan kommer du igang med Pokémon GO
Hvis du ikke allerede er igang med at spille Pokémon GO, så giver vi her en kort – men brugbar – vejledning til at komme igang med spillet.

Hent spilet Pokémon GO i Appstore til iOS enheder (iPhone, iPad) eller i Google Play til Android telefoner.

Når du har startet spillet skal oprette en konto og så skal du vælge en figur, som er dig i spillet. Det er hurtigt gjort, da valgmulighederne er yderst begrænset.

Og så er du faktisk klar til at spille Pokémon GO.

Når du møder en pokémon vil din telefon ryste og når du kigger på skærmen kan du se pokémonen i billedet med ‘omverden’ som baggrund (dit kamera bliver nemlig tændt – det er en del af gimmicken i spillet). Nu skal du prøve at fange pokémonen og det gøres ved at kaste en pokéball (bolden) mod pokémonen (tip: Hold pokémonen midt på skærmen og kast når den grønne cirkel er størst, så er det nemmest at fange den). Nu du har fanget den, går du videre til der dukker en ny op.

Rundt omkring er der såkaldte Pokéstops hvor du kan hente genstande, som du kan bruge i spillet. Dem finder du som regel ved f.eks. skulpturer (Tip der er bl.a. på Biblioteket i Nygade og ved Administrationscentret på Jernbanvej ved skulpturen ‘Samvirke). Andre steder støder du ind på træningscentre. Ens for både Pokéstop og Træningscentre er at man skal være i nærheden af stederne, før man kan ‘bruge’ dem i spillet.

Men ikke mere skriveri… Det er tid til at komme ud og spille Pokemon GO.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 19. juli 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply