Orø: Kampånden er der stadig

 Vi både er og var i samme båd, nemlig Orøfærgen , som vi stadig står vagt om. Foto: Jesper von Staffeldt.

Vi både er og var i samme båd, nemlig Orøfærgen , som vi stadig står vagt om. Foto: Jesper von Staffeldt.


Som vi skrev om forleden på Holbaekonline.dk så markerede man i går aftes på Orøfærgen, at det nu er 5 år siden et flertal i byrådet mere eller mindre prøvede at amputere den kommunale færgeoverfart mellem
Isefjordens Perle og Holbæk, men Orø slap med nogle knubs i form af højere færgetakster.

Siden har færgen (næsten) været fredet, men ligesom demonstranterne sagde foran rådhuset på det ekstraordinære byrådsmøde forleden i anledning af byrådet ville gennemføre nogle hårde besparelser på børne-og ældreområdet: “vi gemmer skilte og transparenter og ikke mindst kampånden, hvis der skulle komme en næste gang med lignende indhold på menuen”, så er holdningen den samme på Orø. Som musikeren Hans Knudsen lidt humoristisk sagde: Bliver der en næste gang, så må vi finde rollatoren frem og blive transporteret af sted fra plejehjemmet.

Så selv om den nyeste Orøfilm, man bl.a kan se på Øens hjemmeside, viser den rene idylia hvor folk sidder og kigger på krabber, så er der som nævnt stadig kampånd under de grå hår.

Der var en som vi savnede på færgen i går, nemlig tidligere folketingsmedlem Anni Lunde, som desværre er død i mellemtiden , men hun blev mindet med nogle få velvalgte ord fra Kristian Krøger, der bl.a. nævnte hun skabte den vigtige kontakt mellem Orøborgerne og Folketingets Ø-udvalg.

 Trods konkurrence fra en ordinær havnefest med bankospil og det hele, var lidt over tyve Orøborgere og sommerhusgæster mødt op for at markere Orøfærgens 5 års jubilæum. Blandt gæsterne sås byrådsmedlem Ole Brockdorff, som altid har været øens mand. Foto: Jesper von Staffeldt.

Trods konkurrence fra en ordinær havnefest med bankospil og det hele, var lidt over tyve Orøborgere og sommerhusgæster mødt op for at markere Orøfærgens 5 års jubilæum. Blandt gæsterne sås byrådsmedlem Ole Brockdorff, som altid har været øens mand. Foto: Jesper von Staffeldt.

Denne artikel er publiceret den 2. juli 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Hanne Duelund Larsen

    Der skal også lyde en stor tak til Jesper – og dermed til HO – for at have været med hele vejen igennem disse ca. 5½ år.
    Og på den måde givet alle os Orø-boere spalteplads til at vise, at det var nødvendigt at kæmpe for vor meget vigtige færge.

    Og rigtigt er det, at kampånden har vi stadig 🙂

    Vi nød vor jubilæumstur i går aftes.

Leave a Reply