Leif Juhl (EL): Disse besparelser er ikke min kop the

Leif Juhl (EL) runder snart et skarpt hjørne i tilværelsen, men er stadig frisk på en debat om den behandling de ældre får af Holbæk kommune. Foto: Jesper von Staffeldt.

Leif Juhl (EL) runder snart et skarpt hjørne i tilværelsen, men er stadig frisk på en debat om den behandling de ældre får af Holbæk kommune. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbæk kommune har ondt i økonomien, ikke sådan man mangler penge i kommunekassen, men fordi man er ved at støde hovedet mod den såkaldte serviceramme, som fortæller hvor mange penge kommunen må bruge på driften af f.eks plejehjem , skoler veje mm.

Administrationen har råbt vagt i gevær, fordi evt. overskridelser af servicerammen kan udløse krav om bøder. Borgmesteren og hans støtter herunder socialdemokratiet vil gribe ind med besparelser på børne- og ældreområdet, det drejer sig om i alt 36 mill. kroner. Det kan både lyde som et lille beløb hvis man nævner det årligt koster i omegnen af 4 milliarder at drive Holbæk kommune, men også som et relativt stort beløb, når man allerede mange steder har skåret ind til benet. F.eks betyder besparelserne at lærerne skal ud og undervise en time mere om ugen, hvilket sikkert ikke vil gøre det lettere at rekruttere nye lærere, og de ældre vil også mærke besparelserne på kørsel fra privatbolig til aktivitetscentre.

Holbaekonline.dk har fået en snak med Leif Juhl fra Enhedslisten om disse besparelser, og i samtalen mere end antyder han, at borgmesteren har gemt disse besparelser til efter vedtagelsen at Holbæk Sportsby.

Se nedenstående video i HD-kvalitet og bær over med at lyden er en smule overstyret.

Denne artikel er publiceret den 3. juni 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply