Nu skifter skolerne navne igen

Vi må håbe, at de nye skolenavne ikke resulterer i stavefejl på skiltene igen - her er det fra Kildevangens Skole ved den seneste navneændring i 2013. Foto: Rolf Larsen

Vi må håbe, at de nye skolenavne ikke resulterer i stavefejl på skiltene igen – her er det fra Kildevangens Skole ved den seneste navneændring i 2013. Foto: Rolf Larsen


Dårligt var de seneste navneændringer blevet “allemandseje”, før det nu igen er tid til at skifte navn på skolerne i Holbæk Kommune.

Hører du stadig til dem, som ikke er blevet helt fortrolig med navnene Isefjordsskolen afdeling Orø, Kildevangens Skole afdeling Vipperød eller Engskovskolen afdeling Jernløse, men stadig bruger de gamle navne for samme; Orø Skole, Vipperød Skole og Jernløse Skole? – Så kan du glæde dig til, at du skal igang med at lære helt nye navne at kende – og skiltemalerne kan glæde sig til, at der igen skal bestilles nye skilte til skolerne i Holbæk Kommune.

Det er den nye distriktsstruktur, som har reduceret antallet af skoledistrikter fra 8 til fire.

I forbindelse med de nye styrelesvedtægter, som også indføres, så har udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge besluttet, at skolerne skal have nye navne og man har bedt forældre- og skolebestyrelser finde et navn til de fire områder i den nye organisering.

På sit møde den 31. maj, forventes det, at udvalget vedtager følgende nye navne:

Katrinedalskolen (Nuværende: Katrinedalskolen og Skolen ved Tuse Næs)
Skovvejens skole (Nuværende: Engskovskolen og Tornvedskolen)
Kildedamskolen (Nuværende: Kildevangens Skole og Elverdamskolen (i dagsorden skrives Kildevangsskolen – men det er forkert -red.))
Holbæk By skole (Nuværende: Isefjord og Sofielund skolen)

I Holbæk By skole vil den nuværende Isefjord skoles ”Afdeling Holbæk” ændre navn til afdeling Absalon – og vil formentlig i mange år endnu stadig blive kaldt for Absalonskolen i folkemunde.

Denne artikel er publiceret den 29. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply