To skandinaviske mesterskaber til Holbæk Pibe Band

 Holbæk Pipe Band marcherer ind på arenaen i konkurrencen, der gav et skandinavisk mesterskab i March, Grade 4. Foto: Holbæk Pibe Band.


Holbæk Pipe Band marcherer ind på arenaen i konkurrencen, der gav et skandinavisk mesterskab i March, Grade 4. Foto: Holbæk Pibe Band.

Holbæk Pibe Band, der om nogle få uger kan fejre sit 30 års jubilæum, har lørdag vundet to skandinaviske mesterskaber.

Det skete ved de åbne skandinaviske mesterskaber for pipe bands i Aalborg, hvor Holbæk Pipe Band vandt i disciplinen march for de såkaldte Grade 4-bands, som Holbæk Pipe Band også vandt sidste år. Desuden vandt de det skandinaviske mesterskab i Drum Salute, der er en disciplin, hvor det kun er trommerne, der spiller. En forbedring i forhold til sidste års andenplads i denne disciplin.

Præstationerne sættes lidt i relief af, at sækkepiber er utroligt følsomme overfor temperaturskift i vejret og vejromslag i det hele taget, og med de danske byger, der går og kommer, kan det være svært at fastholde tonen i en sækkepibe.

Holbæk Pipe Band hentede desuden to andenpladser i kategorier, hvor mesterskabet gik til det internationalt sammensatte band, Balagan. Yderligere en række fornemme placering gik til Holbæk-bandet.

– Vi kan ikke være andet end godt tilfredse. Vi vidste, da vi tog til Aalborg, at vi kunne få svært ved at vinde over Balagan, der arbejder på et andet niveau end vi, fortæller formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen og fortsætter:

– Jeg håber ikke, at det lyder forkert, men vi vandt det, vi kom efter, plus lidt til.

I det samlede åbne mesterskab blev det således også til en andenplads efter Balagan.

– Det synes jeg godt, at vi kan være stolte af og så netop i en sæson, hvor Holbæk Pipe Band er i feststemning i anledning af 30 års jubilæet, fortsætter David Lundgreen.

Søndag er der solokonkurrencer, hvor Holbæk Pipe Band også er repræsenteret i flere kategorier.

Holbæk Pibe Band marker i øvrigt sit jubilæum med en ”Keltisk dag” i Andelslandsbyen Nyvang den 11. juni.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 21. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply