Fysiktime gik galt: Skoleelev ætset i ansigtet

Det var på Tornvedskolen i Mørkøv, en 15-årig dreng kom til skade i fysiktimen. Foto: Google Streetview.

Det var på Tornvedskolen i Mørkøv, en 15-årig dreng kom til skade i fysiktimen. Foto: Google Streetview.


En 15-årig skoleelev på Tornvedskolen i Mørkøv fik i morges svære ætsninger i sit ansigt og på brystet efter en ulykke i en fysiktime.

Han havde åbnet en beholder med et ætsende indhold og fik det utilsigtet op i ansigtet og på kroppen.

Eleven fik straks den fornødne hjælp for at minimere skaderne og blev efterfølgende fløjet i en lægehelikopter til Rigshospitalet til fortsat behandling.

Tre andre elever følte ubehag efter “indånding” af stoffet og blev tilset af tilkaldt ambulancepersonale inden undersøgelse og eventuel behandling på skadestuen.

Den tilskadekomne drengs forældre er underrettet om ulykken.

Politiet undersøger nu ulykken i samarbejde med Arbejdstilsynet og med assistance fra skolens personale for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved ulykken, herunder hvilket ætsende stof der er tale om.

Denne artikel er publiceret den 20. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • jesper

    Med mine erfaringer som gl .fysik/kemilærer er der meget som tyder på der er tale om en koncentreret syre som f.eks. saltsyre eller salpetersyre især da stoffet afgiver ubehagelige dampe. Hvis det var konc. saltsyre og det er kommet i forbindelse med visse metaller, eller salpetersyre kan der udvikles giftgassen klor, som blev brugt under 1.verdenskrig. Det undrer mig en del at elever har adgang til koncentrerede syrer, for normalt må de kun arbejde med fortyndede syrer , som hvis man får dem på huden , kan klares med afskylning af vand evt. øjenskylleflaske

Leave a Reply