Jespers Minikunst-klumme: Kunst eller hvad?

Foto: Jesper von Staffeldt.

Foto: Jesper von Staffeldt.


I dag tirsdag, mens jeg ventede på Orø-færgen, faldt mit blik på mellemrummet mellem Jensen’s Bøfhus og Havnekiosken i Holbæk: Hva´pokker er det tænkte jeg, er det en godt slidt presenning som er blæst op i et træ, er eller det et gammelt sejlskib som er strandet, resterne af et indianertelt, er eller det noget kunst som er glemt fra “skvulp” ? Stor undren.

Men nu må jeg være ærlig og tilstå: Er der to ting som jeg ikke interesserer mig for eller for dens skyld ikke forstår mig på, så er det sport og kunst. Sport har jeg ikke dyrket for alvor siden jeg gik i gymnasiet, og her gjorde jeg min lærer opmærksom på , det ikke lige var mig som sammen 21 andre kammerater styrtede rundt efter en bold, så jeg fik lov at dyrke atletik i stedet i form af spydkast og diskoskast. Det smagte dog lidt af kultur og historie.

Og med kunst: Her går mine erfaringer også tilbage til gymnasietiden, hvor vi havde et fag som hed kunstforståelse. I dette fag fik vi ikke karakterer, så derfor sad jeg med flere af mine mandlige klassekammerater og spillede kort bagerst i klassen. Jo jeg lærte da lidt om perspektivtegning, noget jeg senere har haft glæde af. Jeg er ikke “Rindahlist” – vore yngre læsere må slå ordet op på nettet – og et billede behøver ikke forestille noget for jeg kan lide det, og jeg mener sågar at kunne se forskel på et 5 årig barns udfoldelser på lærredet og et maleri af Picasso, men i ovenstående tilfælde må jeg stå af.

Gad vide om nogle af vore læsere kan hjælpe mig, ellers må jeg ty til min gode ven og ikke mindst hundelufter-ven styrmand Bjarne Nielsen fra Orøfærgen, som går for at være lidt af en kunstkender på øen.

Denne klumme er udtryk for forfatterens holdning, og ikke nødvendigvis Holbaekonline.dks holdning.

Denne artikel er publiceret den 17. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply