Kæmpe lønhop til borgmesteren

Borgmester Søren Kjærsgaard (V) kan se frem til et kæmpe hop i "lønnen" hvis han også er borgmester efter næste byrådsvalg.  Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Borgmester Søren Kjærsgaard (V) kan se frem til et kæmpe hop i “lønnen” hvis han også er borgmester efter næste byrådsvalg. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


Et flertal i folketinget vedtog i går, at sætte vederlaget – eller lønnen – til landets borgmestre klækkeligt i vejret.

Hvis borgmester Søren Kjærsgaard fortsat er borgmester efter næste kommunalvalg, kan han glæde sig til en “lønstigning” på ikke mindre end 31,4%.

Dertil kommer, at der indføres en reguleringsordning, så vederlaget automatisk følger lønudviklingen på det offentlige arbejdsmarked.

Hos Kommunernes Landsforening glæder man sig over det forhøjede vederlag til landets borgmestre:

– Det er glædeligt, at borgmestres vederlag nu får et løft og samtidig fremover reguleres i takt med lønudviklingen, siger KLs formand Martin Damm og fortsætter:

– Det er en fornuftig ordning, som er lig den, der blev indført for alle kommunalpolitikere for to år siden. Det sikrer en fornuftig udvikling i vederlagene, uden at de på nogen måde bliver fyrstelige. Folk skal jo ikke blive politikere eller borgmestre for pengenes skyld.

De nye regler træder først i kraft fra 1. januar 2018 – altså efter de kommunalvalget næste år.

Denne artikel er publiceret den 10. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply