Sjællandske Medier køber flere af Søndagsavisens udgaver

By & Lands udgiver, Sjællandske Medier i Ringsted, har købt flere udgaver af Søndagsavisen. Foto: Jesper von Staffeldt.

By & Lands udgiver, Sjællandske Medier i Ringsted, har købt flere udgaver af Søndagsavisen. Foto: Jesper von Staffeldt.

North Media A/S, der udgiver Søndagsavisen oplyser, at man har solgt Søndagsavisens udgaver, der dækker Næstved, Vordingborg, Falster, Ringsted, Holbæk samt i Taastrup, Køge Bugt og på Vestegnen.De seks udgaver af Søndagsavisen repræsenterer et ugentligt oplag på lige under 300.000 husstande ud af Søndagsavisens samlede oplag på 1,22 mio. husstande.

Køberen er Sjællandske Medier A/S i Ringsted, som også ejer og udgiver bl.a. Nordvestnyt, By & Land og Jyderup Posten.

Endvidere er der i dag indgået aftale om, at Sjællandske Medier køber North Medias 50 %-ejerandel i A/S Vestsjællandske Distriktsblade (”Vestsjællandske Distriktsblade”), som ud over Søndagsavisen i Slagelse også udgiver Uge-Nyt samt Skælskør Avis og Korsør Posten. Sjællandske Medier opnår med købet 100 % ejerskab af Vestsjællandske Distriktsblade.

I forbindelse med overtagelsen af de nævnte udgaver af Søndagsavisen indgår North Media Aviser og Sjællandske Medier en samarbejdsaftale vedrørende redaktionelt indhold, storkundesalg og salg af jobannoncer til de overtagne udgaver af Søndagsavisen. Sjællandske Medier overtager endvidere en mindre gruppe medarbejdere, som er beskæftiget inden for primært regionalsalg.

– Frasalget og det styrkede samarbejde med Sjællandske Medier betyder, at Søndagsavisen som brand nu kan tilbyde de store annoncører et endnu stærkere produkt, fordi Søndagsavisens læsere på store dele af Sjælland nu får suppleret Søndagsavisens forbruger- og familiestof med den meget stærke lokale dækning, som Sjællandske Mediers ugeaviser er kendt for, siger adm. direktør i North Media Aviser A/S, Arne Ullum.

Overtagelsen af ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade finder sted pr. 1. maj 2016, og udgaverne af Søndagsavisen løbende i perioden fra den 15. maj 2016 til 15. juni 2016.

De solgte udgaver af Søndagsavisen repræsenterede en årlig omsætning på 27,9 mio. kr. i 2015. Koncernens andel af resultatet i den associerede virksomhed Vestsjællandske Distriktsblade udgjorde 1,2 mio. kr. i 2015.

Salgsprisen for de solgte avisaktiviteter og ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade udgør 41,75 mio. kr. Udgaverne af Søndagsavisen sælges som aktiviteter, og ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade sælges på gældfri basis. Salgspriserne afregnes kontant.

Denne artikel er publiceret den 2. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply