Nu er det vedtaget: Holbæk Sportsby bliver en realitet

Holbæk Sportsby. Illustration: Morten C. Henriksen / Kullegaard

Holbæk Sportsby. Illustration: Morten C. Henriksen / Kullegaard


Et flertal i Holbæk Byråd har godkendt, at der kan indgås kontrakt med Morten C. Henriksens konsortium om opførelsen af den nye arena – eller som det nu skal hedde Holbæk Sportby.

Dermed vandt konsortiet udbuddet om et nyt svømme-, idræts- og sundhedscenter med projektet, der har fået navnet Holbæk Sportsby.

– Jeg er en meget glad mand i dag. Siden foreningerne kom med ideen og samlede opbakning til projektet tilbage i 2011, har vi arbejdet på det her. Nu kan vi underskrive en kontrakt om et konkret projekt, der bliver til gavn for foreningerne, for byen og for hele kommunen. Det er helt fantastisk, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

De nye “sportsby” skal afløse de nuværende idrætsfaciliteter som skiftende byråd gennem de sidste mange år ikke har sørget for blev holdt ved lige og moderniseret.

Sportsbyen, der ifølge tidsplanen skal stå helt færdig om godt halvandet år vil bl.a. komme til at omfatte Svømmehal med 50-meter bassin, legebassin, terapibassin samt tilskuerfaciliteter.
Multihal med to håndboldbaner med tilskuerpladser. Ketcherhal med plads til squash, badminton, bordtennis og tilskuerpladser. Både indendørs og udendørs tennisbaner med tilskuerpladser. Et Sundhedshus med træningssale, behandlerrum, sansehave, petanquebaner, on-line rum m.v.
Foyer med foreningszone med fællesfaciliteter, café, restaurant og reception.
Fodboldstadion, træningsbaner og kunstgræsbaner. Atletikstadion med opvisningsbaner og tilskuerpladser
Mountainbikespor, Streetbasket og ridesti.

Borgmesteren glæder sig ikke kun over faciliteterne, men også over at “selve området bliver et attraktivt rekreativt område”, som det hedder i en pressemeddelse fra Holbæk Kommune.

– Det er jo et stort område, og når det er færdigt kan man cykle, ride, løbe, gå en tur eller bare sætte sig ned og nyde livet. På sigt bliver området et grønt og aktivt hjerte i en helt ny bydel, som vi vil udvikle omkring sportsbyen. Der er nogle meget spændende perspektiver i det her projekt. Dem glæder jeg mig rigtig meget til at se udfoldet, siger Søren Kjærsgaard.

Loops forlænger løbeturen
Centralt i den vision, der er udformet forud for udbuddet, står, at faciliteterne så vidt mulige skal inspirere hinanden og være så synlige som muligt. Derfor forløber stisystemet på området i en serie af loops, der gør, at man kan forlænge en gå-, løbe- eller cykeltur i det uendelige. Samtidig vil man naturligt blive bragt rundt om mange af de udendørs faciliteter. På samme måde er de indendørs faciliteter placeret omkring torve, så man er omgivet af aktivitet, idræt og liv.

Det koster 325 millioner at bygge Holbæk Sportsby inklusive et nyt sundhedshus. Den årlige drift er sat til 9,7 millioner per år.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 21. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

 • Søren Galberg-Lund

  Hver borger i Holbæk kommune skal nu formentlig til læderet med ca 10.000 kr. Bare alle sports- og idrætsforeninger for ligelig del i pengene er det okay

 • Lars Bremer

  “HOLBÆK SPORTSBY”
  Pengene til projektet bliver sikkert hentet, ved nedskæringer på Holbæk kommunes udsatte borge, ældre og mennesker med et handicap, som er en af de grupper i Holbæk kommune, der har fået kærligheden at føle under den nuværende Borgmester, (V) Søren Kjærsgaard.

  Vi må håbe at det ikke kommer til at gå Holbæk kommune og Borgmester som det gik for Farum kommune og Peter Brixtofte – og hvad hvis ikke budgettet holder? – hvilket ikke er usædvanligt for så store anlægsprojekter, – så det skattestigninger, nedskæringer af kernevelfærd og infrastruktur m.m, ældre og handicappede, børnehaver, skoler og veje m.v

 • Simon P. Beyer

  Jeg er simpelthen så træt af at folk i denne her by altid skal brokke sig og tale tingene ned! Glæd jer nu for pokker over at der sker en udvikling af byen og at der bliver investeret i byens faciliteter, så vi bliver konkurrencedygtige i forhold til omverdenen. Holbæk skulle jo helst være en by med gode faciliteter og muligheder for fritidsaktiviteter, så det er attraktivt for folk udefra at flytte hertil.

  Vores by har efterhånden en rigtig fornuftig størrelse, og hvis vi tilmed kan få nogle tv-transmitterede sportsbegivenheder til SportsByen, så kan vi opnå noget rigtig god branding. Herning bør være enhver bys forbillede. De har gjort alting helt rigtigt, og byen vokser støt. Det kan vi også – hvis vi tør satse på fremtiden og bruge de penge som denne her slags projekter kræver.
  Jeg er optimistisk og tror at Holbæk SportsBy bliver et rigtig godt projekt for vores dejlige by.

Leave a Reply