Kommunen køber Vej- og Bromuseets bygning

Nu køber Holbæk Kommune det tidlgiere Vej- og Bromuseum.Foto: Rolf Larsen.

Nu køber Holbæk Kommune det tidlgiere Vej- og Bromuseum.Foto: Rolf Larsen.


I næsten fire år har det tidligere Vej- og Bromuseum stået tomt og ubenyttet hen. Nu køber Holbæk Kommune så bygningerne, som ligger på Oldvejen i forbindelse med Andelslandsbyen Nyvang.

Borgmester Søren Kjærsgaard glæder sig over købet og ser det som et punktum, der nu kan sættes i sagen om det tidligere museum:

– Staten har siden 2012 haft en bygning stående tom. Det har ikke været til gavn for nogen parter. Med købet af det tidligere Vej- og Bromuseum kan vi nu se positivt på fremtiden og fortsætte den positive udvikling, som Holbæk Kommune generelt er inde i. Vi har fra kommunens side hele tiden haft ønsket om, at bygningen hurtigst muligt igen kunne komme i spil til at rumme museumsaktiviteter, der passer ind som en helhed i Andelslandsbyens aktiviteter, og som jo også er den oprindelige tanke med bygningen. Det mål er nu endelig nået, fortæller borgmester Søren Kjærsgaard.

Skiltet til Vej- og Bromuseet er for længst pillet ned. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Skiltet til Vej- og Bromuseet er for længst pillet ned. Arkivfoto: Rolf Larsen.


Nyvang lejer bygningen af kommunen
Planen er, at Andelslandsbyen Nyvang skal leje bygningen af Holbæk Kommune og hos Andelslandsbyen Nyvang er bestyrelsesformand Carsten Andersen glad for, at det tidligere museum, der ligger lige ved indkørslen til Andelslandsbyen, nu kan blive en naturlig del af hele oplevelsen:

– Det er en glædens dag og et længe næret ønske, at Vej- og Bromuseet nu kan blive indlemmet i vores aktiviteter. Vi er taknemmelige for, at Holbæk Kommune har besluttet sig for at købe museet, og at vi kan leje os ind i lokalerne. Vi skal allerede på mandag i bestyrelsen drøfte de nye muligheder, som det giver os, siger Carsten Andersen.

Formand for udvalget Kultur, fritid og fællesskab, Emrah Tuncer, mener at købet viser, at kommunen prioriterer kulturen højt:

– Med sine cirka 65.000 besøgende hvert år er Andelslandsbyen Nyvang et vigtigt kulturfyrtårn i Holbæk Kommune. Derfor er det vigtigt, at vi fra kommunens side også er med til at understøtte kultur- og fritidsområdet, så der er en kontinuerlig udvikling, hvilket jeg ser dette som.

Danmarks Vej- og Bromuseum, der kom til verden som en del af et trafikforlig, stod klar til at modtage besøgende i 2011. Men museet fik kun en levetid på 14 måneder, da bevilgningerne stoppede. Siden har statens ejendomsselskab Freja Ejendomme A/S, forsøgt at sælge bygningen, men uden held. Før Holbæk Byråd i går besluttede, at købe det tidligere museum.

Denne artikel er publiceret den 17. marts 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Allan

    Det må være et godt penge træ Holbæk kommune har, siden at de altid kan finde penge til det.

    Er der nogle der ved om landsbyen tjener penge eller giver underskud?

Leave a Reply