Christina er socialdemokraternes nye borgermesterkandidat

Socialdemokraternes nye borgmesterkandidat Christina Krzyrosiak Hansen under valgkampen i 2013. Foto: Rolf Larsen.

Socialdemokraternes nye borgmesterkandidat Christina Krzyrosiak Hansen under valgkampen i 2013. Foto: Rolf Larsen.

Medlemmerne af Socialdemokraterne i Holbæk Kommune valgte i går Christina Krzyrosiak Hansen som partiets borgmesterkandidat.

For Christina spiller det en stor og vigtig rolle, at hun blev valgt på kvindernes internationale kampdag, 8. marts:

– Jeg er rigtig stolt over at blive valgt som borgmesterkandidat for mit parti på Kvindernes Internationale Kampdag. I det daglige politiske arbejde spiller mit køn ikke en rolle, men alligevel er jeg klar over, hvor rystende få unge kvinder, der engagerer sig i politik og hvor store udfordringer, der stadig er den dag i dag i forhold til ligestillingen mellem mænd og kvinder. Det skal vi have lavet om på, siger hun.

Hun håber at valget af hende som borgmesterkandidat kan fungere som inspiration for andre unge piger og kvinder, som har lyst til at gøre deres indflydelse gældende, og forandre samfundet.

– Forhåbentligt kan jeg være en rollemodel for andre. Ligesom at en masse stærke politiske kvinder har været rollemodeller for mig.

Hun glæder sig nu til at sætte sig for bordenden i den socialdemokratiske gruppe, og lede partiet frem mod kommunalvalget i efteråret 2017.

Denne artikel er publiceret den 9. marts 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply