Orø: Portræt af en ny-tilflytter

Fra en fernisering på Orø Kro i januar måned. Månedens kunstner og nytilflytter er Jesper Banke Olesen, som ses til højre i billedet . Begge de to herrer på billedet har dog det tilfælles de kommer fra den "mørke " del af Danmark, nemlig Jylland. Foto: Jesper von Staffeldt.

Fra en fernisering på Orø Kro i januar måned. Månedens kunstner og nytilflytter er Jesper Banke Olesen, som ses til højre i billedet . Begge de to herrer på billedet har dog det tilfælles de kommer fra den “mørke ” del af Danmark, nemlig Jylland. Foto: Jesper von Staffeldt.

Hvordan er det at være nytilflytter til Orø? Det har vi spurgt Jesper Banke Olesen om. Han kommer fra Silkeborg i Jylland men er født i Odense, hvor han dog kun boede i et år.

Deres udsendte mødte ham ved Nørrestænge strand, hvor han ligesom mig luftede sine to hunde. Vi faldt i snak og jeg fik overtalt ham til at være med i en TV-udsendelse. Den sendes på søndag d.6. marts kl.22-23 og efterfølgende mandag og torsdag kl.8.30 – 9.30 på Lokalkanalen. Kan man ikke fange kanalen, måske fordi man bor i Jylland, så er der råd for dette, da udsendelsen også streames via internettet på TV-Sydsjællands hjemmeside.

Vi bringer her en lille smagsprøve fra udsendelsen og sjældent har Deres udsendte hørt så rosende ord om Isefjordens Perle, og de faldt mens jeg optog fra en fernisering på Orø kro, de var så rosende at jeg måtte knibe mig selv i armen og spørge: Er det den ø jeg bor på, han taler om?

Få en lille smagsprøve fra udsendelsen på søndag herunder – bør ses i HD-kvalitet

Denne artikel er publiceret den 5. marts 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • Ole Brockdorff

  Det lyder godt

 • jesper von Staffeldt

  sidste nye fra Orø :
  Kan desværre ikke komme i kontakt med min redaktør, derfor denne tophistorie fra Orø :
  Det halve af Orø er til salg.
  Det halve af Orø er måske overdrevet , men har du 85 mill. kroner så kan du i følge Nyboligs hjemmeside under landbrug sag nr 933 læse at storbonden Lars Faverskov og ægtefælle har sat 400 hektar jord og syv gårde/bygninger til salg for de nævnte 85 mill. kroner . Lars Faverskov er svigersøn til den tidligere storbonde Ole Nielsen.
  En kilde som selv er landmand på Orø fortæller der er pantebreve for 110 mill. kroner i den ovennævnte jord og bygninger

Leave a Reply