28. marts 2024

Her bliver den 24-årige mand kørt til retten i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Her bliver den 24 år mand kørt til retten i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.
Her ankommer den anholdte mand til retten i Holbæk.
Foto: Michael Johannessen.
En 24-årig mand fra Østjylland er blevet varetægtsfængslet. Sigtelserne og sagens sammenhæng er mørklagt. Han kender dog den 15-årige pige fra Kundby, som blev fængslet torsdag.

Fredag eftermiddag udsendte Midt- og Vestsjællands Politi en pressemeddelelse hvori man kortfattet gjorde opmærksom på, at “Midt- og Vestsjællands Politi fremstiller i dag kl. 16.00 en person i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Den pågældende blev anholdt i går kl. 16.20 i Østjylland.” samt “Retsmødet vil blive begæret afholdt for såkaldt ‘dobbelt lukkede døre’, og politiet er derfor afskåret fra at kommentere sagen yderligere.”

Og det har man holdt fast i hos politiet der inden retsmødet ikke ville fortælle, hvem den anholdte var – end ikke køn og alder – eller hvad den anholdte var sigtet for.

Hurtigt erfarede store dele af pressen, inklusive Holbaekonline.dk, at den anholdte er identisk med en yngre mand, som den 15-årige pige fra Kundby, der blev varetægtsfængslet i går, kender. Det fremgår af en af de profiler hun har på sociale tjenester. Pigen kalder ham “bedste ven”.

Ifølge DR Nyheder er den anholdte en mand, der tidligere har været i Syrien, hvor han har lært at håndtere våben. DR.dk, der kalder manden for “‘syrienskriger’ skriver envidere “Han har desuden opfordret til jihad på en af sine tidligere Facebook-profiler, ligesom han har sidder fængslet for blandt andet vold og røveri”.

Det er dog ikke lykkedes at få DRs oplysninger verificeret hos politiet. Det er heller ikke lykkedes at få be- eller afkræftet, at mandens anholdelse har relation til den mørklagte sag fra Kundby, udover, at manden og pigen tilsyneladende kender hinanden.

Den anholdte blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til den 9. februar og skal sidde i isolation frem til den 26. januar – præcis samme fængsling, som den 15-årige pige modtog i går.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.