13. maj 2024

Vestsjællands Brandvæsen er nu en realitet. Arkivfoto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen.

Vestsjællands Brandvæsen er nu en realitet. Arkivfoto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen.
Vestsjællands Brandvæsen er nu en realitet. Arkivfoto: Skadestedsfotograf.dk – Johnny D. Pedersen.
Den fælleskommunale Beredskabskommission for Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø kommuner afholdt i tirsdags sit første møde. Det var et ekstraordinært møde som følge af at Slagelses Byråd den 23. december 2015 besluttede at melde sig ud af samarbejdet.

– Vi har haft en særdeles grundig politisk forberedelse af samarbejdet omkring etableringen af Vestsjællands Brandvæsen. Det var derfor med nogen undren, vi modtog Slagelse Byråds beslutning lille juleaften om at omgøre sin beslutning fra juni måned om at være medstifter af Vestsjællands Brandvæsen og udtræde af det nye samarbejde, udtaler Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard, som er fungerende formand for Beredskabskommisssionen og han fortsætter:

– Men Vestsjællands Brandvæsen er nu en realitet og i god form. Beredskabskommissionen har med tilfredshed konstateret, at udrykningsberedskabet fungerer som det skal – og administrationen er ved at blive etableret i Svebølle og er klar til de fremadrettede opgaver.

– Der kommer ikke budgetmæssige konsekvenser for de øvrige kommuner af Slagelses udtræden af samarbejdet. Indtægterne og udgifterne ved Slagelses deltagelse er stort set lige store og derfor venter der ingen overraskelser for de 5 eksisterende ejerkommuner i samarbejdet, slutter Søren Kjærsgaard.