18. maj 2024

Holbæk Pibe Band søgre nye medlemmer - og inviterer i dag til åbent hus. PRFoto.

Holbæk Pibe Band søgre nye medlemmer - og inviterer i dag til åbent hus. PRFoto.
Holbæk Pibe Band søgre nye medlemmer – og inviterer i dag til åbent hus. PRFoto.
I dag holder Holbæk Pibe Band åbent hus-arrangement med mulighed for selv at prøve en sækkepibe eller trommer på Østre skole og i bandets lokaler i Labæk 29.

– Gennem de senere år er det tyndet lidt ud i antallet af medlemmer i bandet, når folk når en vis alder eller i en periode, hvor familieliv og karriere fylder mere, fortæller formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen og fortsætter:

– Det betyder, at vi har plads til at tage nye medlemmer ind, og at vi kan påtage os den nødvendige undervisning af de nye.

Formanden oplyser, at det overhovedet ikke er nødvendigt at have musikalske erfaringer på forhånd:

– Hvis folk har lysten og viljen til at lære at spille på tromme eller sækkepibe, så skal vores dygtige instruktører nok få lært dem det.

Selvom man gerne vil have nye medlemmer til alle instrumenter, er det lige nu især bandets trommekorps, der trænger til forstærkning.

– I første omgang kan de komme og få et indtryk af bandet ved vores Åbent hus-arrangement og udover at snakke med nogle af bandets medlemmer, så kan de også selv få lov til at prøve at blæse i en sækkepibe eller spille på en tromme, fortæller David Lundgreen.

Holbæk Pipe Band er et af landets mest velanskrevne pipe bands, som i løbet af sommeren har vundet danske og skandinaviske mesterskaber. I sidste måned blev bandet desuden flot placeret ved de internationale Trebsen Highland Games i Leipzig i Tyskland.

Og nu senest har bandet taget afsked med den ”gamle” sæson med en flot gennemført efterårskoncert på Holbæk Private Realskole.

– Dørene åbnes på Østre skole og i bandets lokaler i Labæk på tirsdag kl. 17, og vi bliver ved til kl. 20, hvor vi håber på mange gæster, der vil høre mere om de spændende tilbud, vi har i Holbæk Pipe Band, slutter formanden, David Lundgreen.