28. april 2024

I Holbæk Kommune og i resten af landet skaber hundene fra TrygFonden Besøgshunde glæde på plejecentre og andre institutioner, hvor beboerne ikke har mulighed for at være sammen med en hund til hverdag. Besøgshundene er populære, og derfor er der søndag optagelsesprøve for nye hunde fra hele regionen på Plejecenter Stenhusbakken.

Beboerne på Plejecenter Stenhusbakken og de ansatte er inviteret til at kigge med, når hundene og deres ejere kommer forbi centret for at aflægge prøve som besøgshundeekvipage. Hundene bliver undersøgt grundigt og vurderet, da de skal være rolige, sunde og velsocialiserede for at komme i betragtning.

– Siden vi etablerede TrygFonden Besøgshunde i 2010, har vi mødt tusindvis af søde hunde og deres ejere, og det bliver ved med at være spændende hver eneste gang. Vi har derfor glædet os til at møde hundene på Plejecenter Stenhusbakken, så vi kan udvide korpset og glæde endnu flere mennesker med besøg her på i området, siger Galina Plesner, projektleder og adfærdsbiolog i TrygFonden.

Grundig udvælgelse af besøgshundene
Til optagelsesprøven testes hundenes fysik af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen fra Skovshoved Dyreklinik, og hundeadfærdsekspert og ph.d. Iben Helene Coakley Meyer tester hundenes adfærd i en særlig adfærdsgård, hvor hundene møder et miljø lig det ude på plejecentrene og institutionerne.

Derefter bliver den samlede hundeekvipage vurderet i forhold til, om de er modne og klar til at komme på besøg. Denne vurdering foretages af Galina Plesner.

Hvis hundene bliver optaget i TrygFonden Besøgshunde, har de mulighed for at besøge forskellige typer institutioner fx plejecentre og bosteder for voksne udviklingshæmmede, og der er stor efterspørgsel på at få besøg. I dag er der flere end 500 hunde og deres ejere i korpset samt godt 480 institutioner, der har meldt sig for at modtage besøg.

TrygFonden gennemfører optagelsesprøver i hele landet spredt ud over året. I september foregår det ud over i Holbæk også i Helsingør, og i november er det i Sønderborg og Vejle.

På hjemmesiden www.besøgshunde.dk kan interesserede hundeejere og plejecentre læse mere om besøgshundeordningen og henvende sig for at blive en del af ordningen.