9. maj 2024

Forsikringsselskab investerer i Sparekassen Sjælland - og sammen laver de et strategisk samarbejde om salg af forsikringer. PRfoto: Sparekassen Sjælland.

Forsikringsselskab investerer i Sparekassen Sjælland - og sammen laver de et strategisk samarbejde om salg af forsikringer. PRfoto: Sparekassen Sjælland.
Forsikringsselskab investerer i Sparekassen Sjælland – og sammen laver de et strategisk samarbejde om salg af forsikringer. PRfoto: Sparekassen Sjælland.

Sparekassen Sjælland er i gang med en proces, som skal gøre sparekassen til et aktieselskab med notering på børsen. Og nu har sparekassen indgået et strategisk samarbejde med Købstædernes Forsikringsselskab, som samtidig har investeret i sparekassen.

To af Danmarks ældste finansielle virksomheder Sparekassen Sjælland koncernen, som omfatter Sparekassen Sjælland samt Sparekassen Fyn, og Købstædernes Forsikring har indgået et strate-gisk partnerskab. Aftalen betyder, at kunderne i sparekassens 40 filialer, der dækker et område fra Middelfart i Vest til Amager i Øst, kan tegne privat- og erhvervsforsikringer i Købstædernes Forsikring.

Samtidig investerer forsikringsselskabet i sparekassen:

– Vi har valgt at investere i Sparekassen Sjælland koncernen, fordi vi tror på en vellykket og fremadrettet omdannelse af sparekassen til et aktieselskab, hvor sparekassens 27.000 garanter bliver aktionærer. Det har været afgørende for os, at vi tror på sparekassens strategi og ønsket om at være tæt på kunderne. Vi ser omdannelsen af sparekassen som en spændende udvikling og den helt rigtige måde at sikre en stærk og fremtidssikret lokal sparekasse, siger adm. direktør i Købstædernes Forsikring Anders Hestbech.

Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson siger:

Adm. direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson kalder Købstædernes Forsikrings investering for et "kvalitets-stempel". PRfoto: Sparekassen Sjælland.
Adm. direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson kalder Købstædernes Forsikrings investering for et “kvalitets-stempel”. PRfoto: Sparekassen Sjælland.

– Der skal ikke herske tvivl om at vi hos Sparekassen Sjælland betragter det som et kvalitets-stempel, at Købstædernes Forsikring bliver en af vore fremtidige aktionærer. Det er et stærkt supplement til vores 27.000 kommende aktionærer, at vi har et anerkendt forsikringsselskab med i ejerkredsen.

– Via samarbejdet med Købstædernes Forsikring har vi fået en solid og dynamisk partner på for-sikringsområdet. Og ikke mindst har vi fået en partner, hvor der er overensstemmelse med vores værdigrundlag. I Sparkassen Sjælland har vi som mål at skabe tryghed og muligheder for vores kunder, og vi ønsker at være kendt som dem, der hjælper familier og virksomheder i vores lo-kalområder i gang og videre. Og netop dette mål står vi endnu bedre rustet til at indfri, når vi fremadrettet tilbyder forsikringer via Købstædernes Forsikring, fortæller Lars Petersson og fortsætter:

– I Sparekassen Sjælland koncernen er vi overbeviste om, at også de mindre lokalsamfund har brug for et pengeinstitut, der kan tilbyde sine kunder et stærkt valg af forsikringsselskab. Hvor flere af de store banker allerede har trukket sig, eller er på vej væk fra disse områder, så har vi en anden strategi. Vi lægger vægt på en god, lokal repræsentation, og vi ønsker at være synlige og aktive i lokalområderne. Et led i denne strategi er etableringen af stærke partnerskaber, som vi gør med Købstædernes Forsikring.

Det forventes at de første forsikringsløsnigner lanceres overfor sparekassens privatkunder i oktober, hvor sparekassens rådgivere står for afdækning af behov og salg, mens Købstædernes Forsikring står for administration og skadebehandling. Senere følger erhvervskunderne.