Orø: Vikinger uden skibe

Vikingeskibe  forbindes altid med plyndrende vikinger som hærgede især de engelske østkyster, men vikingerne langt hen af vejen også et normalt fredeligt folkefærd, men ved Vikingemarkedet vil der dog også blive vist vikinger der slås.  Foto: Ib Ballisager.

Vikingeskibe forbindes altid med plyndrende vikinger som hærgede især de engelske østkyster, men vikingerne langt hen af vejen også et normalt fredeligt folkefærd, men ved Vikingemarkedet vil der dog også blive vist vikinger der slås. Foto: Ib Ballisager.

For tredje år i træk er der vikinger på Orø, denne gang er der i modsætning til de to foregående år ingen vikingeskibe med.

Dels er det en bekostelig affære at leje et sådant og dels vil man med denne festival ikke lægge så meget vægt på det krigeriske, men mere vise det mere fredelige liv vikingerne også førte den i den periode som vi kalder vikingetiden og som strakte sig fra ca. 700 til slaget ved Hastings i England i 1066.

Orø Vikingemarked finder sted i perioden 22-26 juli på Isefjordens Perle hver dag fra 10-18. Yderligere oplysninger fines på www.oroevikingelaug.dk

Leave a Reply