4. maj 2024

Allerede inden Vig Festivallen officelt er startet, holdes der møder om hvordan festivalen skal forholde sig til vejrsituationen, der potentielt kan sende tusindvis af festivalgæster hjemad.

Mange Holbækkere har enten allerede fundet vej eller er på vej til Vig Festivallen.

Men DMI har udsendt et varsel, der siger at der i Nordvestsjælland kan komme vind op til hård kuling og stedvis vindstød af stormstyrke. Og det kan være et problem for sikkerheden og for de mange telte på teltpladsen.

Ifølge DMI kan vindstød af stormstyrke medføre at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Varslet er gyldigt indtil klokken 14:15.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser den kommunikationsansvarlige, Carsten Andersen, at Vig Festivalen og myndighederne holder løbende møder og tager bestik af situationen, men at der indtil videre ikke er noget der tyder på, at Vig Festivalen er nødt til at ændre programmet.

Han anbefaler, at man holder øje med Twitter og Politi, hvor Midt- og Vestsjællands Politi vil orientere om vejrsituatioen og Vig Festivalen.