Leder: Et valg i udkanten

redaktoeren-har-ordet-topSå er det i dag, vi skal ned i stemmeboksen og sætte vores kryds.

I tre uger – eller måske mere korrekt 6 måneder – er vi blevet lovet guld og grønne skove, der er kastet med mudder og langt størstedelen af valgkampen er kørt som var det en præsident valgkamp. Løkke eller Thorning – Thorning eller Løkke.

I tre uger har de landsdækkende medier kørt med daglige meningsmålinger, som viste det samme: ingenting. Dødt løb mellem rød og blå blok – med en lille føring i decimaler til snart den ene og snart den anden blok – på samme tid, alt efter hvilket medies måling man kiggede på.

Gennem flere “præsident”-dueller på tv har Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen forsøgt at overbevise vælgerne om, at netop de er bør være statsministre i Danmark.

Blandt temaerne i valgkampen har været skatter, flygtninge, kontant hjælp og “udkantsdanmark”.

Det sidste er interessant for os, der bor i provinsen, hvor offentlig transport betyder timedrift – eller mindre – på busser og tog uden for myldretiden, hvor transporttider til og fra arbejde og studier måles i hele og halve timer og hvor der er langt til stort set alt det kulturelle, som får tilskud fra staten.

Det er her, at arbejdspladserne er forsvundet gennem de sidste mange år.

Det er også her, at det kan være svært at få en ordentlig internetforbindelse – det kan simpelthen ikke betale sig for teleudbyderne, at sørge for et brugbart signal anno 2015.

Holbæk Kommune er en stor kommune, som dækker både by og land. Vi ser mange “udkantsproblemer”, men har også meget vi kan være glade for.

Og “udkantsproblemerne” kan vi måske gøre noget ved, når vi i dag sætter vores demokratiske kryds på stemmesedlen. Men så skal man nok se på de lokale kandidater frem for “præsidentkandidaterne”.

Godt valg! 

En kommentar

Leave a Reply