Orø-dag med “bjergbestigning” og Street Jazz-parade

Der er masser af aktiviteter, når Orø på søndag viser sig frem fra sin bedste side.

Det store officielle program indeholder både musik, kunst, loppemarkeder, spisning og børneaktiviteter. F.eks. er der mulighed for en ridetur på Hasselgården, man kan se på får og klappe et lam på Næsgårdsvej, På Landbrugsmuseet på Nærrestængevej kan man høre om hvordan det var at leve på Orø i gamle dage og man kan se en udstilling af ca. 30.000 reklamekuglepenne på Frændevej.

Orø vil gerne vise sig fra sin bedste side på søndag. Som dette officielle logo også viser.

Orø vil gerne vise sig fra sin bedste side på søndag. Som dette officielle logo også viser.


Hele programmet kan hentes her (bemærk .pdf-fil).

Her på Holbaekonline.dk kan vi afsløre to ting, der også sker, men som ikke er nævnt i det officielle program:

Der kommer en 8 meter klatrevæg til Spisestedet Orø på Esmosevej 11 i Næsby. Klatrevæggen er udlånt af Holbækfirmaet LetLej.dk. Spisestedet Orø har sat fokus på børn og unge og søndag er det altså muligt at få sig en klatretur på den 8 meter høje klatrevæg, hvor sikkerhedsforanstaltningerne selvfølgelig er i orden, køre med karrusel og spille minigolf på stedets nye minigolfbane og det bedste af det hele: Det er alt sammen gratis.

Foran kirken vil der være Street Jazz Parade kl. 12.30. Svogerslev Old Star tager turen herover med trækfærgen og spiller to steder på Orø men i pausen mellem de to koncerter er det lykkedes at lokke orkestret ned foran kirken til en lille Street Parade i god gammel New Orleans stil. publikum opfodres til at medbringe paraplyer – forhåbentlig ikke fordi det kommer til at regne – men for at gå rundt under seancen og svinge med paraplyerne, så det bliver et festlig lille optog. I den forbindelse skal vi opfordre til, at man ikke parkerer sin bil op ad kirkemuren, da musikerne gerne skulle kunne komme forbi.

Og dem som møder op til Street Jazz Paraden ved kirken og dermed er med til at gøre det hele mere festligt, får udleveret en bon til en gratis genstand, som kan indtages på enten Spisestedet Orø eller Orø Kro.

Se med på LokalKanalen
Holbaekonline.dk bringer søndag aften i vores udsendelse kl. 22.00 et indslag på LokalKanalen fra Orødagen med optagelser fra udvalgte aktiviteter – herunder Street Jazz Paraden, men også fra den nystartede Togklubben Orø, der holder til under den gl. brugs. LokalKanalen kan se på tv på samme kanal som der sendes tegnsprog og på internettet på www.lokalkanalen.dk.

Der er i øvrigt gratis færgefart med både Orø-Holbæk overfarten og Østre Færge til øen for gående og cyklister. Og Orø-Holbæk overfarten har indsat en ekstraafgang, som sejler fra Orø kl. 20.10.

Leave a Reply