Plejecenter skyder op på tidligere kollegiegrund

Det nye plejecenter på Samsøvej ligger hvor Bjergmarkkollegiet lå før. Foto: Morten Sundgaard.

Det nye plejecenter på Samsøvej ligger hvor Bjergmarkkollegiet lå før. Foto: Morten Sundgaard.

Opførelsen af det nye store plejecenter på Samsøvej i Holbæk skrider fremad med hastige skridt.

Plejecentret der bygges hvor det tidligere Bjergmarkskollegie lå, forventes at stå færdigt i slutningen af 2015, og skal erstatte de 2 nuværende plejecentre Holbækhus og Hesseløvej.

Byggeriet der er formet som et ottetal, kommer til at rumme 75 boliger fordelt på 5 boenheder med hver 15 plejeboliger. Boligerne indrettes som 2-værelses lejligheder med eget bad og toilet.

I hver af de 5 boenheder bliver der indrettet fælles dagligstue og spisestue.

Fra hver etage vil der være adgang til store fælles terrasser, og alle de nuværende udenoms arealer får også et gevaldigt og tiltrængt ansigtsløft.

Udover de 75 boliger, vil det godt 5600 m2 store plejecenter indeholde et dagcenter som kan benyttes af beboerne selv, såvel som gæster.

Plejecentret er tegnet af det lokale arkitektfirma Kullegaard AS, mens STB Byg fra Vejle har hovedentreprisen på projektet.

Entreprisesummen lyder på 81.000.000 kr.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Leave a Reply