Kondomer med ørn og hagekors på

Egholm Museums ejer Ole Falck (i midten) flankeret af Holbaekonline.dks Jesper von Staffeldt (t.v.) og Rolf Larsen (t.h.) foran en opstilling om 9. april 1940. Foto: Svend Erik Jensen.

Egholm Museums ejer Ole Falck (i midten) flankeret af Holbaekonline.dks Jesper von Staffeldt (t.v.) og Rolf Larsen (t.h.) foran en opstilling om 9. april 1940. Foto: Svend Erik Jensen.

Det er ikke hver dag man ser kondomer med hagekors og ørn på. Men det er heller ikke hver dag man ser et så spændende museum som Egholm Museum, som næsten ubemærket ja man vel næsten skrive hemmeligt er beliggende i Hornsherred mellem Orø og Kirke Hyllinge.

Hvis du hører til den type, som i disse tider næsten hver aften tænder for DRK for at se noget om 2.verdenskrig så slip fjernkontrollen for en tid og sæt kurs mod Egholm Museum ved Kirke Hyllinge, og du vil ikke blive skuffet, tværtimod overvældet.

Aldrig har Deres udsendte set så mange genstande koncentreret på et så relativt begrænset område: I flæng kan vi nævne (ubrugte) kondomer med rigsørn og hagekors – tyskerne er jo et grundigt folkefærd – uniformer fra Tyskland, USA, England og Sovjetunionen, genstande fra Afikakorpset, dukker som blev kastet ned fra fly under invasionen for at forvirre tyskerne og sådan kunne man fortsætte. Ejeren af museet Ole Falck, må vist kaldes noget af en samler, men før du begiver dig i hans fodspor, så skal du have den store tegnebog op af lommen: En af de sidst anskaffede genstande er en original tysk Værnemagtsuniform i virkelig god stand, men hør lige vurderingen : 50.000 kr.

Til vore kvindelige læsere: Hvis din mand hører til den type , der bare er helt vild med 2.verdenskrig og skydevåben, så forær ham en billet til Egholm slot. Imens kan du gå og nyde den smukke natur, eller nyde den medbragte mad.

Det bliver ikke sidste gang Holbaekonline.dk besøger dette “hemmelige” museum for vi er igang med at producere lokal-tv fra museets imponerende samling, der udover våben, uniformer og andre ting fra 2. verdenskrig bl.a. også omfatter en samling af våben fra “Det vilde vesten” og en jagt og krybskytteri-udstilling.

Du kan se resultatet af vore anstrengelser på Lokalkanalen søndag d. 7. juni mellem kl.22 og 23, med genudsendelse efterfølgende mandag og Torsdag kl. 8.30.

Bor du ikke i vort sendeområde kan udsendelsen samtidigt ses på www.lokalkanalen.dk

I video-indslaget herunder, kan du se en lille smagsprøve fra vores tur til Egholm Museum – kondomerne med hagekors og ørn må du enten vente med at se til vores udsendelse på LokalKanalen – eller ved at besøge Egholm Museum.

Egholm Museum
Trehøjevej 47, 4070 Kirke Hyllinge
Tlf: 46 40 40 35
www.egholmslot.dk

Leave a Reply