Hovsa: Kommunen gav økonomisk støtte til privat virksomhed

Det var en fejl, da Gaardstronomi på Orø søndag fik 11.000 kroner fra Lokalområdernes Udviklingspulje ved en demokratisk afstemning blandt fremmødte borgere i søndags. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det var en fejl, da Gaardstronomi på Orø søndag fik 11.000 kroner fra Lokalområdernes Udviklingspulje ved en demokratisk afstemning blandt fremmødte borgere i søndags. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det var en fejl, da Gaardstronomi på Orø, søndag fik tildelt 11.000 kroner fra Lokalområdernes Udviklingspulje, hvor fremmødte borgere kunne stemme på forskellige projekter og dermed afgøre hvilke der fik penge.

Arrangementet foregik på administrationscenteret i Kanalstræde og flere foreninger havde sørget for at koordinere deltagelsen, så de fik flest mulige stemmer.

Mens nogle foreninger – og virksomheden Gaardstronomi – fik penge ved seancen, måtte andre foreninger gå tomhændet hjem, da de ikke fik nok stemmer til deres projekter.

Men efter Holbaekonline.dk kontaktede kommunen og spurgte om lovligheden i, at private virksomheder på den måde kan få kommunale tilskud, trækker Holbæk Kommune i land.

– Vi har nu haft mulighed for at dykke lidt længere ned i sagen og de indkomne ansøgninger, oplyser presse- og kommunikationskonsulent hos Holbæk Kommune Mads Jakobsen i en e-mail til Holbaekonline.dk og han fortsætter:

– Vi har begået en fejl i forhold til Gaardstronomi og ladet dem deltage i projektafstemningen. Det er en privat virksomhed, og det kan vi som kommune ikke give tilskud til.

Ingen tvivl fremover
Hos Holbæk Kommune skal man nu til at overveje, hvordan man vil gøre fremover, når der skal deles penge ud via “borgerbudgettering”.

– Vi skal nu have kigget på, hvad vi kan gøre for at få et mere stringent og smidigt procesforløb fremadrettet, hvor der ikke kan være tvivl om, hvem og hvad der kan søges og gives tilskud til, oplyser Mads Jakobsen.

Læs også: Mørkøv og Orø løb med gevinsten og Web-TV: Det store ta’selv bord med et stænk demokrati i

5 kommentarer

 • jesper von staffeldt

  Vi har erfaret .men endnu ikke fået bekræftet at de penge som fejlagtig er udbetalt til denne virksomhed på Orø, skulle i stedet gå til Hagested forsamlingshus.
  Når vi har fået det bekræftet 100% vender vi tilbage .

 • Leila Lindtoft

  det er sku for dårligt hvis de ikke får pengene som de er blevet lovet sket er sket så de skal da havé de penge de er blevet lovet så må de sku lave reglerne om

 • jesper von staffeldt

  Det bliver Hagested forsamlingshus som i stedet får pengene, de falder vist på et tørt sted

 • Leila Lindtoft

  det er sku for dårligt de er blevet lovet pengene så kan man da ikke tage dem igen men forbavser mig ikke når der er tale om Holbæk kommune

 • Frank Skibby Jensen

  Ja man er jo gode i Holbæk Kommune til at sørge for at det kun er de udvalgte som kommer til fadet. Og hvor kan borgerne i Holbæk kommune se regnskaber for f.eks VisitHolbæk og Holbæk Erhvervsforum o.l. ?

Leave a Reply