27. april 2024

Nej der var ikke bankospil i Orøhallen , men derimod et møde om den kommende kloakering , som trak mere end 150 tilhørere søndag formiddag. Foto: Jesper von Staffeldt.

Nej der var ikke bankospil i Orøhallen , men derimod et møde om den kommende kloakering , som trak mere end 150 tilhørere  søndag formiddag. Foto: Jesper von Staffeldt.
Nej der var ikke bankospil i Orøhallen , men derimod et møde om den kommende kloakering , som trak mere end 150 tilhørere søndag formiddag. Foto: Jesper von Staffeldt.
Mere end 150 Orøborgere var i dag søndag mødt frem til et møde i Orøhallen om kloakeringen af den del af øen som endnu ikke er blevet kloakeret, som det i følge planen skal ske inden for de næste par år.

Og planen er allerede af flere grunde skredet rent tidsmæssigt. På mødet blev det nævnt, at ejendomme som i følge den oprindelige plan skulle have været kloakeret i 2013 endnu ikke havde set en gravemaskine.

Hvad der ligger fast er at kloakbidraget pt. er lidt over 36000 kr og kubikmeterprisen bliver ca 31 kr. og den årlig udgift for at være tilsluttet, er på 600 kr.

Det er den udgift alle grundejere som endnu ikke er blevet kloakeret skal af med til Holbæk forsyning ved tilslutningen.

Hertil kommer så en privat udgift, for det arbejde en kloakmester skal udføre på husejerens grund.

Holbaekonline.dk spurgte autoriseret kloakmester Niels E. Nielsen om han kunne “ryste op” med en ca. pris, men det hverken ville eller kunne han, det afhang fuldstændig af hvad der skulle laves på den pågældende grund. I uheldige tilfælde kunne det beløbe sig til mere end 100000 kr, men det var altså kun i særlige tilfælde, pointerede han.

Der var ingen politikere til stede, men til gengæld en særdeles kompetent medarbejder fra Holbæk Forsyning A/S, nemlig Bo Brøndum Pedersen , som er projektkoordinator og ingeniør, det sidstnævnte mærkedes tydeligt, for han viste klart han var inde i sagerne og ikke snakkede udenom, men holdt sig til de faktorer han vidste noget om .Det blev belønnet med et stort bifald.

Han gjorde opmærksom på, at et stort problem her på Orø kunne være den høje vandstand og den manglende eller dårlige dræning. Det var ikke et problem Holbæk Forsyning skulle løse, men de enkelte grundejerforeninger.