4. marts 2024

Det var en særdeles velsmurt militærmaskine der rykkede ind i Danmark d.9. april 1940, og det var et lige så "velforberedt" land som i 1864, der tog imod dette angreb.

Det var en særdeles velsmurt militærmaskine der rykkede ind i Danmark d.9. april 1940, og det var et lige så "velforberedt"  land som i 1864, der tog imod dette angreb.
Det var en særdeles velsmurt militærmaskine der rykkede ind i Danmark d.9. april 1940, og det var et lige så “velforberedt” land som i 1864, der tog imod dette angreb.
Der er stadig danskere som selv den dag i dag mener det var aftalt spil, da nazi-Tyskland besatte Danmark.

Det gik ligesom lidt for velsmurt set med tyske øjne.

Allerede kort efter 2. verdenskrigs afslutning dukkede der mange artikler, pamfletter, bøger mm frem som satte spørgsmålstegn ved den officielle historieskrivning om besættelsen af Danmark. Undertegnede har fået fat i en sådan pamflet ved en tilfældighed, idet den lå i en bog som en af mine venner har købt på et loppemarked. Her stilles den daværende forsvarsminister Alsing Andersen mere end 63 spørgsmål om besættelsen. Bl.a. det meget væsentlige og omdiskuterede spørgsmål: Hvorfor fik besætningen på Middelgrundsfortet ved København om aftenen d. 8. april landlov i en så anspændt situation, så den uerfarne besætning (rekrutter) ikke kunne betjene kanonen næste dag, så det ubevæbnede passagerskib Hansestadt Danzig kunne sejle forbi fortet uden der blev løsnet et skud? – Eller hvorfor blev kasernen i Vordingborg først alarmeret kl. 5.10 selvom tyskerne gik i land i Gedser med den ordinære færge kl.3.30?

Undertegnede tror ikke på nogen konspirationsteori, men når man læser denne pamplet synes man alligevel, at der er så mange “tilfældigheder” på én gang som falder sammen, at man må undre sig en smule. Både Udenrigsminister P. Munch (B) og forsvarsminister Alsing Andersen (A) måtte nedlægge deres ministerjob, da der kort tid efter 9. april skulle dannes en samlingsregering.

Klik på billedet for at se pamfletten i stor størrelse.
Klik på billedet for at se pamfletten i stor størrelse.