4. marts 2024

I en ny serie fortæller vi om Holbæk under besættelsen - både om de store og de små begivenheder.

I en ny serie fortæller vi om Holbæk under besættelsen - både om de store og de små begivenheder.
I en ny serie fortæller vi om Holbæk under besættelsen – både om de store og de små begivenheder.
I år er det 75 året for Danmarks besættelse og 70 året for Danmarks befrielse. I den anledning starter vi en ny serie om besættelsestiden set fra Holbæk og omegn.

Danmark blev besat af den tyske værnemagt den 9. april 1940 om morgenen og befriet igen godt fem år senere.

Med baggrund i interviews, gamle aviser, arkivmaterialer og andre kilder vil vi gennem tekst, billeder og video udfolde en periode i danmarkshistorien, der går under betegnelsen “De fem forbandede år”, og vi vil især gøre det ud fra et lokalt perspektiv.

Det skal selvfølgelig handle om sabotageaktioner, modstandsfolk og besættelsesmagten, men det skal også handle om dagligdagen, som den udfoldede sig for menneskerne her på egnen.

Serien starter i dag med Danmarks – og Holbæks – besætttelse d. 9. april 1940.

Serie: Holbæk Under besættelsen
Dette er en del af vores serie “Holbæk under besættelsen”. I tekst, billeder og video, sætter vi fokus på Holbæk og omegn i årene 1940-45.

Oversigt over seriens indlæg

1 thought on “Ny serie: Holbæk under besættelsen

  1. Husk at besættelsen kan opleves i Andelslandsbyen Nyvang den 2. og 3. maj. Hvor tyske (og de er tyske) soldater indtager Andelslandsbyen. Det hele ender heldigvis godt med befrielsen. En god måde at lære Danmarkshistorie på for alle os, der ikke har oplevet krigen.

Comments are closed.