13. maj 2024

To byrådsmedlemmer hos DF  skifter standpunkt i Arenasagen. 

De to er  Inge Riis Langseth og Finn Nielsen. Fra at være modstander af Arenaprojektet er de nu blevet tilhængere af  det projekt som arkitektfirmaet Kullegaard m.fl. har fremlagt for nylig. Finn Nielsen begrunder sit ja til dette projekt med at prisen nu ser fornuftig ud idet arenaprojektet er røget ned fra ca. 600-700 mill. kroner til ca  300 mill. kroner. Her er tale om en halvering af kvadratmeterprisen. Da Holbaekonline.dks medarbejder udtrykte en hvis skepsis om denne nye pris nu kunne holde,  – offentlige byggerier plejer altid at springe budgettet – svarede Finn Nielsen : “Vi laver det som en omvendt licitation  og udbyde projektet til en fast pris, og så må vi se hvad vi får for  pengene. ” Det får Deres udsendte til at tænke på at en pose lakrids har måske holdt den samme pris i mange år, men der er blevet mindre indhold i posen .

En anden grund til at Finn Nielsen har skiftet standpunkt er at han ikke var tilfreds med at anbringe en kolods af en svømmehal på havnen , som de alternative forslag gik ud på.
Inge Langsleth siger : Jeg er glad for vi hidtil har været modstandere af Arenaprojektet, men det var alt for dyrt oprindeligt. Nu har vi fået det ned i et fornuftigt leje.

6 thoughts on “Arenasagen : To DF-medlemmer skifter standpunkt

  1. For god ordens skyld : For de af vore læsere som ikke har fulgt detaljeret med i den uendelige historie kaldet Arenasagen , kan vi nu fortælle , at der pt. tilsyneladende vil være flertal for et noget neddroslet Arenaprojekt. På Lokalkanalen bringer vi første søndag i april et indslag om det nye Arenaforslag.

  2. sidste nye : John Harpøth skriver til Holbaekonline.dk bl.a. :
    Jeg kan desværre oplyse dig om at den oplysning om at Inge og Finn har valgt at støtte op om at samle idrætsfaciliteterne i et stort center. Det har ikke været muligt for os i DF at blive enig om denne sag, sådan er politik nu engang imellem. Peter og undertegnede holder fast i et nej

  3. Arenasagen fortsat :
    Holbaekonline.dk har selvfølgelig også talt med Bjarne Kongsted fra Venstre som hele tiden har været en varm fortaler for Arenaen . Han udtaler : Hvem var det der hele tiden bakkede op om foreningernes ønske om en Arena ? Det var/er Venstre. Venstre ved man hvor man har.
    Vi har kontaktet afhopperne Søren Stavnskær og Steen Klink for at høre om de nu vender tilbage i folden igen ?
    Vi afventer deres svar.
    Vi fornemmer der også er ved at ske noget hos Socialdemokratiet

  4. Steen Klink svarer os :
    Hejsa … nej nej …. find lige en socialdemokrat … og hør lige hvordan hele den socialdemokratiske gruppe stiller sig … du får et chock.
    Nej Chock fik vi nu ikke på Holbaekonline.dk. En kilde i socialdemokratiet havde fortalt os om den kommende store forbrødring dels intern i socialdemokratiet og dels mellem V & A, men på det tidspunkt kunne vi ikke skrive det.

  5. Søren Stavnskær ( Løsgænger) skriver til Holbaekonline .dk på spørgsmålet om han vil hoppe tilbage i Venstrefolden :
    Tak for du viser interesse for mit virke i byrådet. Jeg er stadig frigænger og jeg har svært ved at se at denne sag med en ny Arena skulle kunne ændre på det.

    Og nej, mine holdninger ændre sig ikke ved at der er andre der ændre holdninger.

    God dag ønskes.

    Med venlig hilsen

    Søren Stavnskær

    Frigænger i Holbæk Byråd

  6. John Harpøth (DF) udtaler til Holbaekonline at det også kom bag på ham at to af hans byrådskollegaer skiftede standpunkt i Arenasagen. Han fik det først at vide sent søndag eftermiddag på et DF-møde, men man besluttede her at fritstille byrådsmedlemmerne.
    Og ingen tvivl om der har været en del forhandlinger og aftaler “under bordet”, således fortæller John Harpøth at han i fredags blev kontaktet af borgmesteren for at få ham til at skifte standpunkt, men han stod fast på modstanden mod planerne om en Arena

Comments are closed.