2. maj 2024

Nu vil Holbæk Kommune sammen med virksomhederne finde ud af, hvordan man kan få flere af de ledige, der står længst fra arbejdsmarkedet, ud aktivering på en virksomhed. 

I onsdags tog omstillingsgruppen ”Virksomheder hjælper ledige i arbejde” fat på forårets omstillingsforløb under Holbæk i Fællesskab. 

Målet er at få flere af de ledige, der i dag står længst fra arbejdsmarkedet, ud i aktive forløb på rigtige virksomheder og på sigt helt væk fra offentlig forsørgelse.

– Vi ved, at virksomhedsrettet aktivering virker og mange virksomheder vil gerne være med. Men vi kan også se, at der er et uudnyttet potentiale. Derfor er opgaven sammen at finde ud af, hvad der skal til for at udnytte potentialet, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Sine Agerholm, der er politisk formand for omstillingsgruppen.

Omstillingsgruppen består af både virksomheder, interesseorganisationer, politikere og kommunale medarbejdere. Det er meningen, at omstillingsgruppernes møder afholdes ude på virksomhederne, og denne gang fandt det sted hos Føtex i Holbæk.

Hos Føtex har man gjort plads til ti ledige med forskellige problemer udover ledigheden. For servicechef i Føtex Holbæk, Solvej Nielsen er det vigtigste for et succesfuldt aktiveringsforløb samarbejdet mellem hende selv, den ledige og kommunens Jobcenter:

– Det vigtigste er forventningsafstemning og opfølgning. Vi starter altid med en fælles visitationssamtale, hvor vi finder ud af, hvad den ledige kan, og hvad vi skal tage hensyn til. Herefter er det rigtigt vigtigt, at vi også løbende holder fælles, opfølgende samtaler, så vi hele tiden har fokus på den lediges behov og muligheder, siger Solvej Nielsen.

Sine Agerholm kvitterer for de mange ideer til det gode virksomhedsforløb, der kom frem på mødet.

– Vi har rundet incitamenter for både virksomheder og ledige, vi talte om mulighederne for at rykke kommunens jobkonsulenter helt ud på de virksomheder, der har ledige i aktivering, og vi var omkring forslag om at inddrage tidligere ledige som rollemodeller i indsatsen. Det tager vi alt sammen med videre til næste møde, hvor vi vil have et særligt fokus på at fastholde ledige i aktivering, siger Sine Agerholm.

Der er i dag omkring 1000 ledige i Holbæk Kommune, der har udfordringer udover ledigheden, og som står langt fra arbejdsmarkedet.