Statistik: Færre medlemmer af Folkekirken

Diagrammet herover viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i 2011 - 2015 i hele Holbæk Kommune. Grafik: Rolf Larsen.

Diagrammet herover viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i 2011 – 2015 i hele Holbæk Kommune. Grafik: Rolf Larsen.

Man kan lære lidt om de mennesker, som bor i en by, en kommune eller et område, ved at se på statistik. Vi ser på, hvordan det står til med Folkekirkens medlemstal i hele Holbæk Kommune og i et sogn i kommunen, som bl.a. er kendetegnet ved store almene boligområder.
Statistiken viser, at de rer blever færre medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Statistiken viser, at de rer blever færre medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn. Arkiv foto: Rolf Larsen.


I Hele Holbæk Kommune er antallet af medlemmer af Folkekirken faldet med 1408 medlemmer fra 2011 til 2015.

Men det er ikke kun overordnet i Holbæk Kommune, at antallet af medlemmer i Folkekirken er faldet. Tal fra Danmarks Statistik viser også, at antallet af medlemmer af Folkekirken i Tveje-Merløse sogn er faldet i de seneste 8 år.

I 1. kvartal 2007 var der 8981 medlemmer af Folkekirken ud af sognets ca. 12.000 beboere. Siden da, er tallet år efter år faldet stødt, indtil det pr. 1. kvartal i år var nede på 8220 medlemmer.

Tveje Merløse Sogn dækker et stor del af Holbæk syd og vest. Bl.a. er Ladegårdsparken, Sygehuset og Vangkvarteret – samt selvfølgelig landsbyen Tveje Merløse, vor sognets to-tårnede kirke ligger, en del af sognet.

Grafen viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn i 2009 - 2015. Alle tal er fra de respektive års 1. kvartal. Grafik: Rolf Larsen.

Grafen viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn i 2009 – 2015. Alle tal er fra de respektive års 1. kvartal. Grafik: Rolf Larsen.

Denne artikel er en del af serien “Det fortæller statistiken om os”, hvor vi med tal fra Danmarks Statistik ser på, hvem vi er – os, der bor i Holbæk Kommune.

En kommentar

  • Allan

    Ja men penge har de åbenbart nok af siden de bliver ved med at sende mig deres skod blad. Jeg er medlem af folkekirken siden 1995

Leave a Reply