25. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Diagrammet herover viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i 2011 - 2015 i hele Holbæk Kommune. Grafik: Rolf Larsen.
Diagrammet herover viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i 2011 – 2015 i hele Holbæk Kommune. Grafik: Rolf Larsen.
Man kan lære lidt om de mennesker, som bor i en by, en kommune eller et område, ved at se på statistik. Vi ser på, hvordan det står til med Folkekirkens medlemstal i hele Holbæk Kommune og i et sogn i kommunen, som bl.a. er kendetegnet ved store almene boligområder.
Statistiken viser, at de rer blever færre medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Statistiken viser, at de rer blever færre medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn. Arkiv foto: Rolf Larsen.

I Hele Holbæk Kommune er antallet af medlemmer af Folkekirken faldet med 1408 medlemmer fra 2011 til 2015.

Men det er ikke kun overordnet i Holbæk Kommune, at antallet af medlemmer i Folkekirken er faldet. Tal fra Danmarks Statistik viser også, at antallet af medlemmer af Folkekirken i Tveje-Merløse sogn er faldet i de seneste 8 år.

I 1. kvartal 2007 var der 8981 medlemmer af Folkekirken ud af sognets ca. 12.000 beboere. Siden da, er tallet år efter år faldet stødt, indtil det pr. 1. kvartal i år var nede på 8220 medlemmer.

Tveje Merløse Sogn dækker et stor del af Holbæk syd og vest. Bl.a. er Ladegårdsparken, Sygehuset og Vangkvarteret – samt selvfølgelig landsbyen Tveje Merløse, vor sognets to-tårnede kirke ligger, en del af sognet.

Grafen viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn i 2009 - 2015. Alle tal er fra de respektive års 1. kvartal. Grafik: Rolf Larsen.
Grafen viser antallet af medlemmer og ikke medlemmer af Folkekirken i Tveje Merløse Sogn i 2009 – 2015. Alle tal er fra de respektive års 1. kvartal. Grafik: Rolf Larsen.

Denne artikel er en del af serien “Det fortæller statistiken om os”, hvor vi med tal fra Danmarks Statistik ser på, hvem vi er – os, der bor i Holbæk Kommune.

1 thought on “Statistik: Færre medlemmer af Folkekirken

  1. Ja men penge har de åbenbart nok af siden de bliver ved med at sende mig deres skod blad. Jeg er medlem af folkekirken siden 1995

Comments are closed.