23. september 2023

At leve med en misbruger er ikke nemt. Det ved Ulla Geer Jakobsen, som giver foredrag om det, at være mor til en misbruger.

– Jeg er mor til en misbruger …. sådan cirka gennem 17 år. Og det vil jeg rigtig gerne fortælle om. Min søns historie, min lille families historie, sådan introducerer Ulla Geer Jakobsen selv sin fortælling om livet med en misbruger i familien og fortsætter:

– Jeg vil gerne fortælle om sorgen, smerten, uvisheden, magtesløsheden. men også om en ung mand, der kæmper. kæmper mod sine indre dæmoner, kæmper mod systemet, kæmper mod sin egen usikkerhed, kæmper med sine abstinenser og sit fortsatte misbrug.

– Jeg vil fortælle om kampe med ham, min egen fraværenhed, min rolle som medmisbruger, beskyttelsen af min anden søn og ikke mindst af mig selv.

– Desuden kommer jeg ind på vigtigheden af, at sige nej til en misbruger, vigtigheden af at holde fast, vigtigheden af stadig at støtte og hjælpe sin misbruger – men på den gode måde, siger Ulla Geer Jakobsen.

Det er Kirkens Korshær, som har arrangeret foredraget og korshærsleder Kjeld Lundorf håber at der kommer mange:

– Misbrug findes i alle sociale lag – ingen kan være sikre på at gå ram forbi. Alle kan komme i en form for misbrug eller være vidne til det og derfor er vi glade for at Ulla har sagt ja til at komme til Holbæk og fortælle sin families historie. Vi håber, at vi får løftet en lille flig af, hvordan det er at leve sammen med en misbruger”, siger Kjeld Lundorf, der fortæller at alle er velkomne til foredraget.

– Vi håber, at der kommer mange for at høre om Ullas erfaringer på godt og ondt og har derfor fået lov at låne den smukke sal i Sortebrødeklostret, slutter han.

Foredraget foregår lørdag d. 21. marts kl. 14.00.