Orø: Flaget på halv ved kirken, men ikke ved skolen?

Flaget på halv kirken for at mindes ofrene for angrebene i København i weekenden. Foto: Jesper von Staffeldt.

Flaget på halv kirken for at mindes ofrene for angrebene i København i weekenden. Foto: Jesper von Staffeldt.

I dag mandag mindes man landet over de tragiske begivenheder ved at flage på halv på offentlige bygninger.

I morges ved ni-tiden kørte Deres udsendte medarbejder som sædvanlig ned til Orøhallen for at lufte hunde. Her bemærkede jeg at man flagede på halv ved kirken, men ikke på skolen . I det samme mødte jeg skolens pedel Henrik Iversen, der som gl. livgarder overholder flagreglementet meget omhyggeligt. Jeg spurgte ham om hvorfor skolen ikke flagede og fik at vide at det havde han ikke fået besked på. Han konsulterede skolens leder , som heller ikke fra central hold havde fået nogen besked om denne særlige flagning. Måske findes der en fornuftig forklaring på dette, eller er det mon – igen – Holbæk kommune, som har sovet i timerne?

2 kommentarer

  • jesper von staffeldt

    Holbaekonline.dk har selv undersøgt sagen : Det er kun statslige bygninger og skibe, som skal flage i følge justitsministeriet, altså ikke kommunale bygninger, men flere kommunale bygninger i Holbæk flager bl.a Det gl.rådhus og ikke langt herfra Borgerservice , men hvorfor ikke en ensartet holdning ?Vi tror man rundt på skoler, børneinstitutioner, ældrecenter m.fl. gerne havde set vi med flaget på halv havde markeret et fælles sammenhold uanset man er muslim, jøde , kristen eller bare almindelig troende

  • jesper von staffeldt

    Her lidt over tolv er flaget hejst på Orø skole, der er kommet besked fra central hold, men i princippet har Holbæk kommune afskaffet flagregulativet.

Leave a Reply