De 9 Læsninger i Skt. Nikolai Kirke

Der er rig mulighed for at komme i julestemning i Skt. Nikolai Kirke på søndag.

Der er rig mulighed for at komme i julestemning i Skt. Nikolai Kirke på søndag.

Traditionen tro er der mulighed for at komme i julestemning i Skt. Nikolai Kirke 3. søndag i advent.

Alle kirkens kor samt pigekoret fra Nørrevangskirken i Slagelse er på banen.

Berit Spælling medvirker på harpe, når kirkens ungdomskor og Nørrevangskirkens Pigekor opfører B. Brittens ”A Ceremony of Carols”. Dette værk er efterhånden blevet en klassiker, som opføres i mange kirker som optakt til julen. – Ikke mange ved, at B.Britten har komponeret størstedelen af værket i en ussel kahyt ombord et skib på vej fra Amerika til England i 1942. Hans samlever og sanger P.Pears har beskrevet de miserable forhold, komponisten arbejdede under. Kahytten lå tæt på køkkenet, hvor varmen, larmen og lugten var gennemtrængende. Desuden var der en voldsom trafik af folk, som tilsyneladende altid skulle fløjte, når de kom forbi kahytten. Ikke desto mindre blev resultatet et gennemsmukt, muntert og karakterfuldt værk, som altså bliver opført i Skt. Nikolai Kirke.

Forskellige fra menigheden stiller op som oplæsere, og Nana Schiøtt Hansen er liturg.

Info:
De 9 læsninger
Dato: søndag d. 14. december 2014, kl. 19.00.
Sted: Skt. Nikolai Kirke, Klosterstræde, 4300 Holbæk

Leave a Reply