3. maj 2024

En af kræmmerne fra weekendens kræmmermarkeder i Orøhallen og Hestebedgaard, kunne ikke få lov til at aflevere sine indtægter fra kræmmersalget i banken. Den historie kan man læse på Ekstrabladet.dks debat-univers Nationen.

Her kan man læse, at “Lene A.” ville sætte sine penge i banken i Farum på vej til julefrokost med veninderne, men her ville man ikke tage imod pengene og sendte hende i stedet til en anden by – Værløse – hvor man heller ikke umiddelbart ville lade hende sætte pengene ind på hendes konto. I stedet blev hun henvist til en pengeautomat på gaden.

“Lene A.” er Lene Asbjørn fra Næsby på Orø.

Til “Nationen” fortæller Lene Asbjørn at pengeautomaten er på et “iskoldt stormomsust hjørne” og at der er lang kø, som mest består af gamle mennesker, som tålmodigt venter.

Da det bliver hendes tur og hun har tastet sig ind for at kunne sætte penge ind via automaten, så får hun en fejlbesked om, at banken ikke tager sedler der har fejl eller mangler.

Lene Asbjørn kom altså ikke af med sine penge og måtte tage dem med til julefrokosten med veninderne og bagefter med tilbage til Orø, så hun kan sætte dem ind i Nordea i Holbæk.

– Der er meget, der tyder på, at alle vores banker er på vej til kun at yde service for de velfungerende, skriver Lene Asbjørn og spørger retorisk hvad mon handicappede, dem uden bil og de gamle, som ikke bor i nærheden af en “menneskevenlig bank” (som tager imod kontanter -red.) skal gøre.

Kilde: Ekstrabladet.dk

Opdateret kl. 22.23: Efter en henvendelse fra Lene Asbjørn, hvori hun gør opmærksom på, at det er hende, som har skrevet læserbrevet på Nationen, er artiklen blevet ændret, så hendes navn fremgår.