Et portræt af organisationen Kattens Værn

En katteinspektør har mange opgaver foruden at indfange katte : Den største er at rådgive folk som er mere eller mindre ”plaget” af vilde katte, samt undersøge kattenes sundhedstilstand. Foto: Jesper von Staffeldt.

En katteinspektør har mange opgaver foruden at indfange katte : Den største er at rådgive folk som er mere eller mindre ”plaget” af vilde katte, samt undersøge kattenes sundhedstilstand. Foto: Jesper von Staffeldt.

De fleste mennesker i Danmark kender vel de to dyrevelfærds-organisationer Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn.

Der eksisterer flere myter om dem, om Kattens Værn er en af myterne, at de bare uden større falbelader indfanger de herreløse katte og derpå slår de fleste af dem i hjel.

Det er rigtig mange af de vilde katte bliver aflivet, men ikke uden katteinspektøren eller dyrlægen undersøger dem grundigt. De katte, som er sunde og raske og ikke for vilde, bliver taget med til bl.a. Kattens Værns hovedsæde i Brøndby og her kastrerer eller steriliserer en dyrlæge de katte som skal sættes ud igen og andre bliver anbragt på et katteinternat.

En medarbejder fra Holbaekonline.dk har sammen med sin bedre halvdel, været ude og filme på Orø, i Nordsjælland, Roskilde, på Langeland og i Brøndby. Resultatet af optagelserne kan ses på Søndag d. 7. december kl.22 på Lokalkanalen (samme kanal hvor der sendes tegnsprog). Filmen “Det er bare en kat – et portræt af Kattens Værn” genudsendes følgende mandag & torsdag kl.8.30

Herunder kan du se en lille film om portrætudsendelsen optaget med et lille håndholdt kamera. Se den i HD-kvalitet.

En kommentar

  • jesper von staffeldt

    Dette link er til portrætfilmen om Kattens Værn, som blev sendt på Lokalkanalen 7.12.2014. Bør ses i HD-kvalitet :

Leave a Reply