Her er Brorfeldes nye naturvejleder

Brorfelde Observatoriums nye naturvejleder Thomas Juel Johansen. Privatfoto.

Brorfelde Observatoriums nye naturvejleder Thomas Juel Johansen. Privatfoto.

Som vi tidligere har skrevet, så har Friluftsrådet har bestluttet at give et tilskud til at ansætte en naturvejleder på Brorfelde Observatorium. Og nu har man så fundet den nye naturvejleder.

Den nye naturvejleder, som skal være med til at skrue op for tilbuddende i Brofelde Observatoriums skoletjeneste er 30-årige Thomas Juel Johansen.

Thomas Juel Johansen skal være med til at gøre udforskningen af universets hemmeligheder til en håndgribelig, meningsfuld og sjov oplevelse, som giver børn og voksne lyst til at lære mere om astronomi, natur og geologi. Det hele skal ske i respektfuld samklang med de totalfredede rammer: Istidsbakkerne, nattemørket og bygningerne.

Leder af Brorfelde Observatorium, Julie K.L. Bouchet, glæder sig over den nye ansættelse:

– Vi glæder os til at byde Thomas velkommen – både til Holbæk Kommune og til Brorfelde Observatorium. 2015 bliver et spændende år for Brorfelde Observatorium, hvor vi med Thomas hjælp kommer til at åbne op for flere aktiviteter – både i lys og ud i mørket.

Thomas Juel Johansen har formidlet til, undervist og fortalt for stort set alle målgrupper i meget forskelligartede omgivelser. Senest har han arbejdet på Limfjordsmuseet i Løgstør, hvor han siden 2010 har været ansvarlig for skoletjenesten, naturformidling og events både sammen med ansatte og frivillige. Her arbejdede han desuden sammen med Brorfelde Observatoriums nuværende leder, Julie K.L. Bouchet.

Den nye formidler har studeret biologiformidling ved Syddansk Universitet, er uddannet Naturvejleder og har derudover en imponerende erfaring særligt indenfor museumsformidling, som Brorfelde Observatorium vil nyde godt af. Endelig er han historiefortæller og dybt interesseret i astronomi og verdensrummet.

– Jeg har altid været fascineret af stjernehimlen! Jeg kunne helt fra de unge år leve mig fuldt ind i X-files-Mulder´s fascination og evige søgen mod, hvad der end måtte gemme sig i stjernetågerne. Der er en verden derude, som højt sandsynlig rummer utrolige verdener og hemmeligheder, vi kun kan gisne om, når vi kikker mod de mange lys foroven, siger Thomas Juel Johansen

På Brorfelde Observatorium skal Thomas Juel Johansen være med til at udvikle og afprøve særlige koncepter for aften- og natteevents med fokus på naturformidling, friluftsaktiviteter og astronomi. Derudover skal han være med til at udvikle friluftsfaciliteterne og formidlingen af det fredede naturområde omkring Brorfelde – eksempelvis gennem digital formidling, skiltning, shelters mv. og sidst men ikke mindst bliver det en vigtig opgave, at skabe netværk og samarbejde med både frivillige og ansatte formidlere.

Thomas Juel Johansen glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

– Det er ikke blot en fabelagtig mulighed at få lov til at være med på vejen mod stjernerne. Det at åbne nye verdener op for de næste generationer, det at væbne deres nysgerrighed og forståelse for verden uden for vores egen. Det er et privilegium, som jeg ser meget frem til at arbejde med! Det vil ikke kun være børnenes, de unges og galaksetørstiges fornøjelse at dykke ud i verdensrummet her ved Brorfelde Observatorium; det vil aldeles også være til min store fornøjelse at være med på dette trin mod nye verdener og større forståelse for selv samme, siger Thomas Juel Johansen og slutter:

– Jeg bærer et stort formidlerhjertet og nok endnu større fortællelyst, og det hjerte glæder sig enormt til at sprede fascination og glæde samt fortællinger fra verdensrummet ud til Brorfelde Observatoriums gæster, store som små.

Leave a Reply