Byrødder skal på tur til Kina

Det er muligvis denne by, Quanzhou, som byrødder fra Holbæk skal besøge. Foto: Vmenkov (CC BY-SA 3.0)

Det er muligvis denne by, Quanzhou, som byrødder fra Holbæk skal besøge. Foto: Vmenkov (CC BY-SA 3.0)

Der bliver måske kamp om at komme til at låne “Turen går til Kina” og “Kinesisk rejseparlør” på bibliotek i den kommende tid. En gruppe byrådsmedlemmer skal nemlig afsted til “riget i midten”.

Holbaekonline.dk har forsøgt at få informationer om kinarejsen, men hverken Borgmester Søren Kjærsgaard eller Holbæk Kommunes presseafdeling vil fortælle noget som helst om turen før byrådet er blevet orienteret på mødet i dag.

Vi havde ellers stillet spørgsmål om hvem og hvor mange der skal med, hvor turen går hen, hvad formålet er med turen og om der foreligger et program – eller blot en idé om, hvad der skal foregå på turen.

Holbaekonline.dk erfarer dog, at ingen af Enhedslistens to byrådsmedlemmer skal med på turen. Man kunne jo ellers lidt spøgefuldt hævde, at netop Enhedslisten nok har mest ideologisk tankegods tilfælles med Folkerepublikken Kina, som landet retteligt hedder.

Men et hint om rejsens formål, kan måske findes i en beslutning, som byrådet tog for nyligt: byrådet godkendte nemlig, at Holbæk kan blive venskabsby med det kinesiske bypræfekturat Quanzhou, der ligger i Fuijan provinsen i det sydøstlige Kina.

– Det er en direkte udløber af det seriøse arbejde, som ildsjæle her i Holbæk har gjort for at skabe en god relation til Quanzhou og til Kina generelt. Jeg helt sikker på, at det vil skabe bedre muligheder for udveksling kulturelt såvel som erhvervsmæssigt i de kommende år, sagde borgmester Søren Kjærsgaard i forbindelse med nogle kinesiske basketball-spilleres besøg på Stenhus’ Basketcollege i september i år.

Men først på byrådsmødet i aften, vil der officielt blive meldt noget ud om byrådsmedlemmernes rejse.

Som en lille service til de heldige byrådsmedlemmer der skal med til Kina, bringer vi her den kinesiske nationalsang “De Frivilliges March”
Teksten på dansk:
De frivilliges march

I som nægter at være slaver rejs jer
med alt vores kød og blod
Lad os bygge vores nye ”Store mur”!
Det kinesiske folk befinder sig i en kritisk periode
Alle må råbe udfordringen
Rejs jer! Rejs jer! Rejs jer!
Millioner af hjerter med samme sindelag
trodser fjendens våben
trods fjendens våben
Marcher fremad!
Marcher fremad! Marcher fremad! Marcher fremad! fremad!

Leave a Reply