Bjarne Kongsted om Arenaen: Ikke alle i Venstre er “overbeviste”

Det var ikke kun Socialdemokraterne, der holdt møde om Arena-projektet mandag aften. Også i Venstres-byrådsgruppe var der møde. Holbaekonline.dk har spurgt Venstres Bjarne Kongsted om mødet og Arenaen.

Synes du indtil i går at I – V-byrådsgruppen var orienteret nok om de økonomiske aspekter ved Arenaen? Var vælgere og pressen nok orienteret?

– Det har været en rigtig lang proces, bl.a. med temadage for byrådet medlemmer, der har været afholdt borgermøder, vi har haft punktet på til dialogmøder i alle områder der har vist interesse for at få det på. Pressen har kunne følge med på byrådsmøder, hvor projektet flere gange har været på som punkt. Har der været spørgsmål har vi beredvilligt svaret.

Under vores interview på Orøfærgen, hvor din ” modstander” var socialdemokraten Solvej Pedersen, sagde du til mig at du ikke håbede jeg spurgte for meget ind til økonomien, hvad jeg beroligede dig med, da jeg af flere årsager ikke vidste så meget om den. Er du blevet bedre orienteret efter Venstre gruppe, efter eget ønske havde bedt om et møde i går hvor man blev orienteret om de økonomiske aspekter ved Arenaen?

– Jeg var ikke bange for de økonomiske spørgsmål, men jeg anlagde en vinkel, som gjorde vores samtale mere forståelig for dem der kigger på. Hvis vi bevægede os ud af for mange snoede økonomiske veje vill det måske blive lidt svært forståeligt.

Nu har der været flere økonomiske modeller fremme – senest et salg af Holbæk have , som mislykkedes – , er du sikker på flertallet nu er kommet frem til en økonomisk model, der kan holde?

– Salget af Holbæk Have er først til de næste etaper. Etape 1. (svømmehal, sundhedscenter, multihal, foyer, mødelokaler cafe/cafeteria m.v.) skal finansieres som enten et OPP samarbejde eller en leasingordning. Der er afsat beløb i budgettet både til anlægsfasen og til driften af Arenaen. Og hvis du spørger om det er en økonomisk model der kan holde, så ud fra de oplysninger jeg har fået, så er det!

Kunne vi få et bud på hvad første etape af Arenaen vil koste ?
– Af konkurrence mæssige årsager skal vi passe på med at melde for mange beløb ud. Men byrådsmedlemmerne kender – som i så mange andre forhold, når der bygges – de eksakte tal.

Den socialdemokratiske gruppe er dybt splittet i Arenasagen, vil du stadig hævde at der er 100 % enighed i Venstres byrådsgruppe, især om det økonomiske? Vore kilder i bl.a. Venstre påstår det modsatte. Og hvorfor var der behov for et ekstra møde i går?

– Vi har stadig byråds medlemmer der endnu ikke er “overbeviste”. Men Venstre har et stort flertal der er “fast i kødet”! Mødet i går var for dem der havde behov for yderlige oplysninger og debat. Mange emner var til debat og ikke kun af økonomisk art.

Er Arenaen ikke et prestigeprojekt for Venstre og især Borgmester Søren Kjærsgaard?
– Projektet er startet som et ønske – og er det stadig – fra foreningslivets side. Det blev forelagt for byrådet tilbage i 2011 og alle byrådsmedlemmer var ellevilde. “Man” rejste sig op og klappede taktfast. I Venstre var der ligeså stor opbakning og det har der været lige siden. Men så kom kommunalvalget og alt ændrede sig. I Venstre fastholdt vi vores synspunkt. Hvad Venstre sagde før valget, sagde vi også under valget og det har vi hele sagt også efter kommunalvalget.

Du har talt om at Arenaen skal være et fyrtårn for Holbæk kommune, men kommer fyrtårnet ikke til at ligge så langt ude, at man ikke kan få øje på det i Holbæk By.
– Det kommer faktisk ikke til at ligge langt ude. Men det får en placering så der er udviklingsmuligheder. Det vil komme til at ligge tæt ved de stor omfartsveje. Der bor masser af mennesker også i den del af byen. Fra udkanten af vest til udkanten af øst (tæt ved Munkholm ) er der også et godt stykke vej.

Denne artikel er publiceret den 11. november 2014 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • Leif Juhl

  Bjarne Kongsted om de økonomiske aspekter, vedr.Arenaen.
  Jeg må give Bjarne ret i at der har været afholdt rigtig mange møder i byrådssalen, Kuben frysehuset, internt i de politiske organisationer, men vi har aldrig fået klar besked om hvad en arene måtte koste, hverken at opfører eller at drifte en sådan. Det syntes også fremgår med stor tydelighed med de undvigende svar Bjaerne kommer med når man kommer ind på de økonomiske aspkter. Når Bjarne omtaler om den økonomiske model kan holde, så spørger jeg om hvilken økonomiske model? Jeg syntes at en evt.beslutning i aften, om arena eller ej, hviler på et alt for tyndt grundlag og kan risikere at kaste Holbæk ud i økonomisk ruin og når jeg skriver det, er det med det enorme beløb ca. 150 millioner i baghovedet som vores Seminarium er løbet op i.Når Bjarne nævner at dengang i 2011, at hele byrådet var ellevilde og man rejste sig op og klappede, hvorfor er man så stadig ikke kommet videre, jeg tror at det er fordi at ( svarene stadig blæser i vinden). Mit bud skulle være, lad alle borgere i Holbæk, få mulighed,indflydelse på et projekt af et sådan omfang,det kunne ske ved at lave en vejledende afstemning iblandt borgerne om det skal være det ene eller andet projekt,eller slet ingen arena, det kunne man havde gjort for længe siden og man kan nå at gøre det endnu. Vi har et slogan Holbæk i fællesskab, vi har nedsat et Demokratieksperimentarie, er det bare floskler uden betydning eller hvad. Ved at indrage borgerne, mener jeg, at man netop udvider begrebet demokrati og ordet fællesskab.

  Venlig hilsen
  Leif Juhl
  MB. Enhedslisten

Leave a Reply