Grønt Råd i Holbæk satte den røde lampe op foran Kulturbiografen

Grønt Råds møde om Holbæk Arena var velbesøgt. Privatfoto.

Grønt Råds møde om Holbæk Arena var velbesøgt. Privatfoto.

Der var fuldt hus til Grønt Råds arrangement i går aftes i Kulturbiografen, ja der blev endda sat ekstra stole frem da rådets formand, Solvejg Jakobsen byd velkommen til den aktuelle debataften om Holbæk Arena.

Søren Wolstrup (tidligere turistchef) og arkitekt Peter Haugaard havde hver sit indlæg før mødets deltagere livligt deltog i den efterfølgende debat.

Søren Wolstrup gennemgik historien om Arena Holbæk lige fra arkitekt Thomas Kullegaards første skitser over vinderprojektet fra COBA arkitekterne til den Kommunale forvaltnings sidste beregninger for 1. etape.
Med tegning af sportsområdet ved Holbæk Have viste Wolstrup hvor let Multihal (arena) – badmintonhal (ketcherhal) foreningszone med omklædningsrum og cafe – sundhedscenter med ny tribune ved stadion, kan placeres lige op af hinanden og alligevel med plads til en stor P-plads for 500 biler. Adgang til området fra ny vej ved Holbæk Have. Arkitekt Peter Haugaard gennemgik sine planer for havneområdet, der vil gøre det attraktivt at besøge Holbæk. Med sin decentrale plan for Holbæk i ”bevægelse” med kultur og fritid flere steder, viste Haugaard hvordan byen kan blive interessant også i dagligdagen.

Den efterfølgende debat med de mange fremmødte gav et tydeligt indtryk af at borgerne I Holbæk ikke er interesseret i HOLBÆK ARENA ude på marken ved Tvede Merløse. For vanskeligt at komme til, det samlede projekt til en pris på ca. 700-800 mio. kr. har Holbæk slet ikke råd til, modstand mod salg af Holbæk Have, for at skaffe penge til Arenaen, var blandt de mange indlæg mod Borgmesterens prestigeprojekt. Ganske mange byrådslemmer var mødt op, alle partier var repræsenteret, og de fik noget at tænke over inden den endelig beslutning skal tages for fremtidens idrætsanlæg i Holbæk.

Partiet Venstre var tilsyneladende det eneste parti, ja borgmesteren havde desværre Ikke tid til at deltage, der fortsat står klippefast for Arenaen på de 40 ha syd for byen.

Den radikale Henrik Mosbæk så gerne at aftenens alternative planer fik samme behandling I Byrådet som Arena projektet. Fra socialdemokraterne var den melding lige så klart. De planer vi I aften har set må vi se nærmere på og få belyst i
forhold til Arena-planerne, sagde Solvejg Pedersen, der så planer på Holbæk Have som et stærkt alternativ.

Enhedslisten, Dansk Folkeparti og det konservative medlem, Michael Suhr var stadig imod Arena planerne.

Det var en glad formand for Grønt Råd, Solvejg Jakobsen der takkede de mange fremmødte og håbede at byrådet havde lært, at der fortsat er åbent demokrati i Holbæk, og at sager af størrelsen som Arena projektet, ikke kan gennemføres uden borgerindflydelse.

Skriv et svar