Nutid og fremtid mødes hos Storkfelt Boghandel

I anledning af den ny-udkomne roman Stjerneport Brorfelde, kommer bogens forfatter Johannes Lundstrøm til Holbæk.

I Stjerneport Brorfelde foregår en meget stor del af handlingen i Brorfelde Observatoriet, samt flere andre lokaltioner omkring Holbæk.

Science fiction uden monstre og robotter
Bogen, der er andet bind i Johannes Lundstrøms romanserie ITAPELET pluralogien, er blød science fiction i en yderst jordnær form og helt uden bloddryppende aliens eller mekaniske uhyrer.

Tvært imod er seriens aliens yderst menneskelige, og bortset fra bind et, der foregår på den vestligste af de Kanariske øer, La Palma og i Himmalayas, så foregår romanserien i Skandinavien fra 2013 og i de nærmest følgende år, hvor forfatteren bruger genrens virkemidler til en intim, eftertænksom og humoristisk fortælling om, hvordan vi lever i dag, og hvad der måske venter os lige om hjørnet.

I bind et, Vi er ikke alene, introducerede han ITAPELET’s univers og persongalleri, medens han i fortsættelsen Stjerneport Brorfelde flytter handlingen til Sjælland, idet hovedpersonen med det borgerlige danske navn Thomas Jensen stammer fra Tåstrup.

Her følger vi hans hverdag, der i høj grad præges af hans nyudviklede evne til at beherske telepati og hans arbejde med at etablere et forskningscenter, der skal danne base for hans videre arbejde, men det er ikke alle i hans omgangskreds der forstår hvad der foregår.

Vi følger også hvordan hans elskede Tessie, der er fra en planet, hvis evolution har været fuldstændig identisk med den på Jorden, må kæmpe for at vænne sig til livet på en planet, der i hendes øjne teknologisk og kulturelt er hundreder af år bagud. En tilpasningsproces der ikke bliver nemmere, da hun deprimeret og højgravid krydser en gal sex-forbryders vej.

Generelt er de fremmede venlige, men intergalaktisk organiseret kriminalitet har infiltreret dem og organiserer nu virtuelle hasardspil med intetanende mennesker i hovedrollerne, hvilket får katastrofale konsekvenser, bl.a. for den norske milliardær Knut Tjellesen og hans familie.

Men selv om handlingen præges af de rammer, som science fiction og forfatterens sprudlende fantasi muliggør, heriblandt stærke og anderledes erotiske passager, så indeholder romanserien også satire og samfundskritiske elementer når forfatteren lader de fremmede kommentere os og vores måde at leve på, eller lader flere af de jordiske hovedpersoner komme med tankevækkende input undervejs i handlingen.

Stjerneport Brorfelde er en frisk, anderledes og tankevækkende læseoplevelse i en tid hvor bogmarkedet domineres af kriminalromaner og personbiografier.

Mød forfatteren
Storkfelt Bog & Idé har inviteret forfatteren til at komme til Holbæk lørdag den 11. oktober, hvor han fra kl. 11.00 vil signere bøger og være parat til en snak om hvad han kalder science fiction lige om hjørnet med interesserede.

Leave a Reply