Andelslandsbyen Nyvang får ny leder

Keld Grinder-Hansen bliver ny leder for Andelslandsbyen Nyvang. PR Foto.

Keld Grinder-Hansen bliver ny leder for Andelslandsbyen Nyvang. PR Foto.

Andelslandsbyen Nyvang får ny leder efter at Tom Christensen stoppede den 1. september. Valget er faldet på Keld Grinder-Hansen.

Keld Grinder-Hansen er 55 år og kommer fra en stilling som forvaltningschef for turisme, erhverv, kultur og fritid i Dragør Kommune, og bor privat i Hellerup. Han er uddannet cand.mag i historie og etnologi fra Københavns Universitet, suppleret med bl.a. en diplomuddannelse i museumsledelse.

Keld Grinder-Hansen har en lang ledelsesmæssig erfaring bag sig, bl.a. på Nationalmuseet, Dansk Skolemuseum og Dragør Kommune. Desuden besidder Keld kompetencer indenfor forskning og formidling, som spænder fra skriftlig formidling over foredrag til debattør i aviser, radio og TV. Han har stået for og tilrettelagt over 30 udstillinger på bl.a. Nationalmuseet og Dansk Skolemuseum.

Andelslandsbyen Nyvangs formand Helge Fredslund udtaler i anledning af ansættelsen:

– Keld Grinder-Hansen skilte sig ud i ansøgerfeltet, der talte 33, som den der bedst besad de egenskaber vi søgte i en ny leder. Bestyrelsen glæder sig til samarbejdet og jeg er sikker på, at vi i Keld har fundet den leder, som er i stand til at bringe Nyvang videre i forhold til visionsplanen som gerne skulle bringe Nyvang helt til tops, både nationalt og internationalt. Visionen er at Andelslandsbyen Nyvang skal blive det førende oplevelsescenter indenfor formidling af landbokulturen.

Keld Grinder-Hansen er meget ydmyg overfor det store frivillige engagement der er skabt på Nyvang:

– Potentialet i Andelslandsbyen er kæmpestort – også set i et nationalt og internationalt perspektiv, og jeg mener, at jeg med min baggrund i museumsverdenen, med mine erfaringer som arrangør af udstillinger, levendegørelse af historien og andre former for kulturevents, i kombination med mine brede ledelseserfaringer, fra såvel museumsverdenen som den offentlige administration, besidder de værktøjer der skal til for at stå i spidsen for Andelslandsbyen Nyvangs udvikling i de kommende år.

Keld Grinder-Hansen starter i sit nye job d. 1. november i år.

Leave a Reply