En blød langhåret historie fra Orø og Langeland

Her ligger hunde-uld nok til en sweater eller måske to. Foto: Jesper von Staffeldt.

Her ligger hunde-uld nok til en sweater eller måske to. Foto: Jesper von Staffeldt.

Vor netavis skal ikke kun være fyldt med såkaldt “hårde” nyheder, der skal også være plads de bløde historier, og her kommer en:

Deres udsendte medarbejder på Orø bor sammen med tre kvinder på en gang, men Gud ske lov er de to af dem med 4 ben, nemlig to langhårede og forkælede collier. Man har meget glæde af dem som kæledyr, men kan man også få noget praktisk ud af dem, når man da ikke lige holder får og har brug for hyrdehunde?

Det fik jeg og min bedre halvdel svar på, da vi var på miniferie på Langeland hos en af vores venner.

Ved en auktion i Svendborg mødte vi et ægtepar som beundrede de to hunde meget. De havde selv haft mange colliehunde, oven i købet flere på en gang. Snakken faldt på hvor besværlig det var at holde Lassie-hunde, og fortalte hvilket stort arbejde det var at “strigle” dem hver dag, og om hvilket besvær det var med en gammeldags gulvskrubbe at fjerne hundehår fra gulvtæpperne. Det var jo nok derfor colliehunde nu er mest populære på filmlærredet.

– Jamen al den uld kan skam bruges til noget fornuft, sagde den kvindelige part af ægteparret. – Jeg laver skam strikkegarn af hundehår og så får jeg nogle dejlige varme sweatre til den kolde vintertid.

Det ville jeg se, før jeg troede på det, og er du også en smule skeptisk, så se med på den lille film herunder – bør ses i HD-kvalitet.

Leave a Reply