Tidligere forsvarsminister åbner høstmarked

Tidligere forsvarsminister og nuværende direktør i Landbrug og Fødevarer åbner høstmarkedet i Nyvang. PR Foto: Landbrug og Fødevarer.

Tidligere forsvarsminister og nuværende direktør i Landbrug og Fødevarer åbner høstmarkedet i Nyvang. PR Foto: Landbrug og Fødevarer.

Det er tidligere forsvarsminister og nuværende direktør for Landbrug og Fødevarer, Søren Gade, som åbner weekendens høstmarkedet i Andelslandsbyen Nyvang med høsttale.

Landbrugets vilkår i årene 1870-1960. er en central del af formidlingen i den historiske landsby, der med sit arbejdende husmandssted og mejeri kan give unikt indblik i landbrugsudviklingen og andelsbevægelsen

Siden markedets begyndelse i 1992 har en række andre, stærke landbrugsfolk holdt den traditionelle tale på trappen foran den gamle proprietærgård. Formand for Roskilde dyrskue, Povl Fritzner, og Ib Jensen, formand for Fyns familielandbrug, er blandt de, der har vedligeholdt de tætte bånd mellem frilandsmuseum og landbrug. At Søren Gade også har en politisk karriere er ikke usædvanligt for en høsttaler i Andelslandsbyen. Tidligere har politikere som Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard og Jacob Jensen, økonomi- og kommunalordfører for Venstre, afholdt den traditionelle åbningstale.

– Vi er glade og stolte over at Søren Gade vil åbne høstmarkedet i år, siger Helge Fredslund, formand for Andelslandsbyen, der med Søren Gades besøg håber, at der kan indledes et øget samarbejde om at formidle det danske landbrugs historie og nutid.

Andelslandsbyens høstmarked afholdes den 6. og 7. september.

Leave a Reply