18. maj 2024

Nu tilbyder også skoleafdelingerne i Vipperød og Udby SFO til eleverne fra 4. – 7. klasse, den såkaldte SFO 2. Det sker efter ønske fra forældrene.

Når børnene i Holbæk Kommune mandag skal i skole igen efter ferien, tager flere af dem samtidigt hul på en ny SFO-tid. Nemlig den, de skal tilbringe i den såkaldte SFO 2.

Siden 2009 har stort set alle skoleafdelinger i kommunen haft SF0 2. Undtagelsen har været Kildevangens Skole afdeling Vipperød og Skolen ved Tuse Næs afdeling Udby, hvor forældrene i stor udstrækning i stedet har benyttet private klubtilbud.

Men nu kan børnene i de to område fortsætte i SFO efter 3. klasse efter et ønske fra forældrene, som Holbæk Kommune lyttet til og har derfor oprettet SFO 2 i begge skoleafdelinger.

Stor tilmelding til de nye SFO’er
Ifølge Holbæk Kommune har der har været en stor strøm af tilmeldinger til SFO 2 i både afdeling Udby og i afdeling Vipperød. Derfor skal over 70 børn i de to afdelinger som noget nyt gå i SFO 2 fra på mandag.

Det glæder chef for skole og uddannelse, Marianne Stentebjerg, der forklarer, at der er flere fordele for børnene ved at gå i SFO 2:

– I forbindelse med folkeskolereformen har vi valgt at ansætte pædagoger på mellemtrinnet. Disse pædagoger har både timer i skoletiden og i SFO 2-tiden. Det betyder, at mellemtrins-børnene i Udby og Vipperød, ligesom deres kammerater i resten af kommunen, kommer til at opleve en bedre sammenhæng mellem skole og SFO. Og på den måde kan børnene forhåbentlig få et større udbytte af timerne begge steder, siger hun.

Marianne Stentebjerg peger også på, at en anden fordel bliver, at børnene i SFO 2 kan komme til at lære kommende klassekammerater rigtig godt at kende:

– Der er nu mulighed for at SFO’erne i de to distrikter kan samarbejde og have fælles aktiviteter sammen. Blandt andet ved jeg, at SFO 2 i afdeling Udby allerede har planlagt et tæt samarbejde med SFO 2 i afdeling Tuse. På den måde kan børnene i de to SFO’er lære hinanden godt at kende. Og det giver dem et andet og bedre udgangspunkt for at starte i 7. klasse sammen, når børnene fra afdeling Udby overflyttes til afdeling Tuse.