14. april 2024

Søndag den 17. august danner Holbæk rammen om triathlonsstævne og 5. afdeling af DM i triathlon på kortdistance.

Triathlon består af henholdsvis løb, cykling og svømning og bag arrangementet står Holbæk Tri.

Svømningen foregår i havnebassinet i Holbæk Havn ved Kanalstræde og ruten er på 750 meter og banen består af en trekantet bane på 375 m som skal svømmes to gange.

Starten kommer til at foregå i grupper på ca. 50 deltagere pr. gang.

Cykelruten foregår på en helt afspærret rute, der går fra Kanalstræde ud af Isefjords Allé, videre ad Parallelvej og til højre ad Roedsvej. Herefter drejes der skarpt til venstre ud langs fjorden på Strandmøllevej.

Vendepunktet er ved Stormøllevej og herefter cykles samme vej tilbage med vendepunkt igen ud for retsbygningen i Holbæk. Ruten gennemkøres 5 gange og afsluttes ved skiftezonen på Kanalstræde.

Løberuten starter i skiftesonen og går ud på Havnevej. Ved Kalundborgvej drejer ruten ruten 180 grader over på Fjordstien ud langs fjorden og hen til Holbæk Roklub, hvor der vendes 180 grader igen og løbes samme vej tilbage mod skiftezonen. Ruten gennemløbes 2 gang.

Målet er placeret i forbindelse med skiftezonen.

Også for motionister
Det er ikke kun eliten, der kæmper, for samtidig holdes der stævne for nye triatleter og børn, der kunne tænke sig at prøve kræfter med en mindre del af distancen.

Inden motionisterne får lov til at starte, vil formand for Kultur og Fritidsudvalget Emrah Tuncer holde tale.

Borgmester Søren Kjærsgaard holder også tale, det sker en time efter Emrah Tuncer, inden konkurrencedeltagerne sendes afsted.

Trafikken påvirkes
I forbindelse med arrangemernet vil trafikken blive påvirket. Cykelruten vil være afspærret fra kl. 07 – 16 og der vil være lukket for al trafik på følgende veje: Kanalstræde, Isefjords alle, Parallelvej, Roedsvej, Strandmøllevej med vendepunkt ved Stormøllevej. Herunder vil haldelen af Havnevej være afspærret fra Kanalstræde til Restaurant Suri, således at trafikken vil være ensrettet.