23. september 2023

Igen i år kan man opleve middelalderen på Holbæk Fælled. Foto: Rolf Larsen.

Igen i år kan man opleve  middelalderen på Holbæk Fælled. Foto: Rolf Larsen.
Igen i år kan man opleve middelalderen på Holbæk Fælled. Foto: Rolf Larsen.
I dagene torsdag d. 31. juli – søndag d. 3. august er der Middelalder Dage på Holbæk Fælled.
Der udkæmpes drabelige kampe. Foto: Rolf Larsen
Der udkæmpes drabelige kampe. Foto: Rolf Larsen

Besøgende vil kunne opleve voldsomme sammenstød af rustningsklædte kæmpere, opvisninger i fægteteknikker, prøve en rustning og høre om forskellige håndværksteknikker.

I boderne tilbydes varer i alle afskygninger og høvedmandens folk opretholder gældende ret. Der vil være bønder, kampfolk, kogekoner, gøglere, musikere, bodholdere og mange flere gode mennesker.

I år er mand også vært for den danske kvalifikationsturnering til VM i middelalder kampsport i samarbejde med Dansk Middelalderkampsport sammenslutning, hvor der blandt andet vil blive kæmpet med langsværd. Her kæmpes der ikke bare for sjov – men om muligheden for at repræsentere Danmark ved VM i 2015.

Her sælges kød på middelalderlig manér. Foto: Rolf Larsen.
Her sælges kød på middelalderlig manér. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk Middelalder Dage tager udgangspunkt i den europæiske middelalder, det vil sige fra tidlig vikingetid til og med reformtionen, der afslutter middelalderen som periode.

Det er foreningen Holbæk Middelader Dage, som står bag arrangementet, som nu på tredje år trækker både middelalder reenacters og publikum til fælleden.

Hele programmet kan ses på Holbæk Middelalder Dages hjemmside: www.hmd.dk – her kan man også se, hvornår der er åbent for publikum og læse mere om idéen bag arrangementet.

Info:
Dato og tid: 31/07/2014 – 03/08/2014
Torsdag, fredag 10:00 – 17:00
Lørdag 10:00 – 22:00
Søndag 10:00 – 16:00
Entre: Voksne: DKK 50,00 .