Benzinudslip ved Tølløse

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen

Hjortholmvej ved Tølløse blev kort efter klokken 15 afspærret på grund af et stort benzinudslip på marken ved nr. 128.

Ifølge Politiets indsatsleder på stedet, var der gået hul på en højtryksbenzinledning under noget gravearbejde på marken. En stråle af benzin skal have stået 5-10 meter op i luften og et vinde fortalte efterfølgende, at der havde ligget en større sø af benzin på stedet.

Udover at afspærre vejen, krævede politiets indsatsleder al togtrafik forbi stedet standset og der blev igangsat en sirevarsling og udsendt beredskabsmelding til beboerne i området om at gå indendøre på grund af benzindampene.

Benzinen kunne lugtes i et større område og dampene blev spredt med vinden ind mod Vipperød-området.

Selve udslippet blev forholdsvis hurtigt stoppe, men der lå så meget benzin på og i jorden, at man måtte dække et større område på marken med skum og så lade benzinen fordampe under mere kontrollerede forhold.

Lokale beboere blev evakueret og andre blev bedt om at gå indendøre og lukke døre og vinduer samt slukke for HFI-relæet.

Kort før kl 16.30 blev varslingssirenen i Tølløse sat igang.

Kl. 17 havde man stadig ikke overblik over hvor stor forureningen er eller hvor mange liter benzin, der er rendt ud.

Beredskabet gav klokken 17.30 lov til at ophæve afspærringen af Hjortholmvej, da faren blev vurderet til at være drevet over og dermed kunne trafikken passere frit forbi igen og varslingen blev afblæst.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Opdateret kl. 18.25

Leave a Reply