12. maj 2024

Odsherred og Holbæk Kommune har netop fået bevilget 4 millioner kroner af A.P. Møller Fonden som skal gå til at opkvalificere lærere, pædagoger og skolelederes IT-færdigheder, så det digitale bliver bedre integreret i folkeskolens fag.

Det nye digitale samarbejde mellem Odsherred og Holbæk Kommune løber over de kommende tre år. Og midlerne fra A.P. Møller Fonden kommer til målrettet at styrke den digitale udvikling af folkeskolen i de to kommuner. De næste tre år kommer både lærere, pædagoger og skoleledere fra Odsherred og Holbæk Kommune på skolebænken, hvor de skal opnå et fælles vidensniveau, der skal løfte folkeskolen ind i en mere digital fremtid.

– Odsherred og Holbæk kommune får nu for alvor mulighed for i fællesskab at øge det faglige fokus og de digitale kompetencer på skoleområdet, fortæller Marianne Stentebjerg, der er skolechef i Holbæk kommune.

Også Frans Falk, der er centerchef for Dagtilbud og Uddannelse i Odsherred Kommune ser et stort potentiale i det nyetablerede digitale fællesskab:

– Samarbejdet giver begge kommuner mulighed for at arbejde med den nyeste forskning inden for digital læring og forståelse af læringsnetværk, fortæller Frans Falk.

Fremtidssikret læringsnetværk
Det er UC Sjælland og CFU UCC, der kommer til at stå for at uddanne personalet i folkeskolen sammen med de to kommuner. Et samarbejde, som, de to chefer mener, bidrager til at fremtidssikre folkeskolen i de to nabokommuner.

– Det er dejligt, at A. P. Møller Fonden har valgt at støtte de to kommuners samarbejde om digitaliseringen af folkeskolen og på den måde vise anerkendelse for den positive udvikling, som er sat i gang af borgmestrene i Odsherred og Holbæk, som gennem anvendelse af den nyeste teknologi og viden kan være med til at gøre undervisningen tidssvarende og fremtidsrettet, fortæller Marianne Stentebjerg og Frans Falk.

Startskuddet til projektet lyder efteråret 2014 for skolernes ledelser.