27. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Så blev der endelig givet håndslag på en aftale om midlerne i infrastrukturfonden. Ca. 2 milliarder kroner skal nu give bedre infrastruktur og sætte gang i hjulene. Ikke mindst her i Region Sjælland, hvor vi nu får bygget nye etaper på både motorvejen mellem Holbæk og Kalundborg og mellem Rønnede og Næstved. En fantastisk god nyhed, som har stor betydning for vores lokale udvikling, arbejdspladser og virksomheder. Investeringen på mere end 770 millioner kroner i de to motorveje alene er med andre ord en saltvandsindsprøjtning til regionen, som får vækstmotorerne til at køre hurtigere og arbejdspladserne til at skyde frem.

Som socialdemokrat er jeg ualmindeligt glad for, at vi har en transportminister, som har lyttet til lokale stemmer og som er med til at sikre gode infrastrukturprojekter her i regionen. Og vi kan se frem til endnu flere transportprojekter med den nye aftale. Lokalt har vi i en årrække kæmpet for østvendte ramper ved Vemmelev ved afkørsel 41, Tjæreby. Det er der fundet 13,5 millioner kroner til.

Ligesom der bliver flere modulvogntogsruter, hvor man som tommelfingerregel kan sige, at to modulvogntog kan transportere samme godsmængde som tre almindelige lastbiler. Det betyder bedre forhold for vores virksomheder og mindre forurening. Det vil i fremtiden også gælde mellem Roskilde og Ringsted og mellem Ringsted og Næstved. Og så giver vi også bedre forhold til cyklister i Greve, Roskilde, Holbæk, Sorø, Køge og Næstved kommuner. Med den nye transportaftale får vi transportprojekter på vej i hele regionen, hvoraf flere har været længe undervejs. Det er derfor både en rigtig god aftale og en rigtig god nyhed.

Venlig hilsen
Rasmus Horn Langhoff

Medlem af Folketinget
Socialdemokraterne